Ποια ζευγάρια κάνουν (σχεδόν) κάθε μέρα σεξ;- -Άσχημα νέα για τα ζευγάρια που είναι σε μακροχρόνια σχέση....

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα ζευγάρια που βρίσκονται ακόμα στην… αρχή του έρωτά τους καταφέρνουν σε καθημερινή βάση να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους στο… κρεβάτι!

Πότε όμως αρχίζει να «τρεμοπαίζει» η φλόγα;
Μετά από 1 χρόνο σχέσης , η σεξουαλική επιθυμία του ζευγαριού φαίνεται να μειώνεται αισθητά, ενώ αν καταφέρουν να μείνουν μαζί για αρκετά χρόνια η συχνότητα που κάνουν σεξ πέφτει κατακόρυφα.




Πιο αναλυτικά:
Σύμφωνα με την έρευνα του Lloydspharmacy, το 50% των ζευγαριών που έχουν 4 χρόνια σχέση κάνουν σεξ μερικές φορές μέσα στην εβδομάδα ενώ σιγά- σιγά ελαττώνεται η συχνότητα του σε μερικές ημέρες μέσα στο μήνα.
Όσον αφορά πολύ πιο μακροχρόνιες σχέσεις, το 15% των ζευγαριών που είναι μαζί 15 χρόνια παραδέχονται ότι κάνουν σεξ μόνο μερικές φορές τον χρόνο.



Εν τέλει, το 76% των ερωτηθέντων δήλωσε με πικρία ότι η σεξουαλική τους ζωή θα μπορούσε να είναι και καλύτερη…

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις για πρώτη φορά σεξ με τον (υποψήφιο) σύντροφό σου;

Στο πρώτο ραντεβού φοβάσαι μη φανείς εύκολη. Από την άλλη, αν το καθυστερήσεις και πολύ φοβάσαι ότι θα σε περάσει για ξενέρωτη....

Φυσικά και δεν υπάρχουν κανόνες ή χρονικοί περιορισμοί για το συγκεκριμένο θέμα και είναι προτιμότερο να είσαι ο εαυτός σου και να κάνεις αυτό που σου λέει το ένστικτό σου.

Πάντως, σύμφωνα με μία πρόσφατη αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sex Research, όσο πιο πολύ καθυστερείς το sex στα πρώτα ραντεβού, τόσο πιο επιτυχημένη τείνει να είναι η πορεία της σχέσης.Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 11.000 γυναίκες , διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, οι οποίες καλούνταν να απαντήσουν σε διάφορα ερωτήματα σχετικά με την πορεία της σχέσης τους, την ικανοποίηση που ένιωθαν από τον σύντροφό τους, την επικοινωνία μέσα στη σχέση , αλλά και πότε είχαν την πρώτη τους ερωτική επαφή με το συγκεκριμένο άτομο.



Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που δεν ενέδωσαν από τα πρώτα 3 ραντεβού, ένιωθαν πιο ικανοποιημένες μέσα στη σχέση τους και δήλωναν καλύτερη επικοινωνία με τον σύντροφό τους. Αυτό οφείλεται στο ότι είχαν περισσότερο χρόνο να γνωριστούν μεταξύ τους και να επενδύσουν συναισθηματικά στη σχέση τους. « Υπάρχει ισχυρή απόδειξη ότι η καθυστέρηση του σεξ στα πρώτα ραντεβού συνδέεται με μεγαλύτερη δυναμική και καλύτερη εξέλιξη της σχέσης» σύμφωνα με τον Brian Willoughby, PhD , συγγραφέα της έρευνας και καθηγητή στο School of Family Life στο Brigham Young University.



Ο ίδιος προτείνει λοιπόν ότι κατά τις πρώτες επαφές είναι προτιμότερο να επενδύσουμε στην επικοινωνία και στα κοινά ενδιαφέροντα με τον υποψήφιο σύντροφό μας, αφού κάτι τέτοιο σταθεροποιεί και βελτιώνει την ποιότητα της σχέσης.

 

Το αιώνιο ερώτημα: Γιατί δεν σου τηλεφωνεί; Πώς πρέπει να το αντιμετωπίσεις εσύ;

Θέλεις να τον πάρεις τηλέφωνο; Πριν το κάνεις λάβε υπόψη σου τα παρακάτω...



Σου έχει συμβεί ποτέ; Γνωρίζεις έναν νέο άντρα, βγαίνετε για καφέ και περνάτε τέλεια. Κάνετε ωραίες συζητήσεις, γελάτε και εσύ παίρνεις τις απαντήσεις που θέλεις στις ερωτήσεις που του κάνεις. Με λίγα λόγια νιώθεις πολύ θετικά απέναντί του. Η πρώτη εβδομάδα πέρασε. Σου έστειλε ένα-δύο μηνύματα αλλά δε σε ρώτησε τι θα κάνεις το Σαββατοκύριακο.

Τελικά τηλεφωνεί την Παρασκευή και σε ρωτάει τι θα κάνεις το Σαββατοκύριακο. Εσύ επίτηδες έχεις αφήσει ανοιχτό το πρόγραμμά σου ελπίζοντας σε ένα ραντεβού μαζί του. Βγαίνετε δεύτερο ραντεβού και περνάτε για άλλη μία φορά τέλεια.



Μετά από το δεύτερο ραντεβού δεν έχεις νέα του όλη την επόμενη εβδομάδα εκτός από μερικά μηνύματα. Αυτή τη φορά δεν μπορείς να περιμένεις άλλο. Θέλεις να ξέρεις αν θα βγείτε το Σαββατοκύριακο. Έτσι, αποφασίζεις να του τηλεφωνήσεις εσύ. Όταν τον ρωτάς αν έχει κανονίσει κάτι σου λέει πως δεν το έχει σκεφτεί καθόλου αλλά σου προτείνει να βγείτε το Σάββατο το βράδυ για ένα τρίτο ραντεβού.



Η επόμενη εβδομάδα έρχεται και η συμπεριφορά του είναι ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη. Σου στέλνει μερικά μηνύματα αλλά τίποτα παραπάνω. Τι στο καλό; Αφού περνάτε τόσο καλά μαζί.. Τι φταίει;



Τέσσερα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν στη συγκεκριμένη περίπτωση...



1. Δεν του αρέσεις τόσο πολύ..



Μπορεί να περνάτε καλά στα ραντεβού σας αλλά αυτή μπορεί να είναι η δική σου γνώμη. Δε σημαίνει πως και αυτός περνάει το ίδιο καλά με σένα.



2. Δεν είναι σε φάση για σχέση..



Παρόλο που απολαμβάνει την παρέα σου δεν τρελαίνεται να μπει σε μία σχέση τη δεδομένη στιγμή και έτσι θέλει να κρατήσει τις επαφές σας σε ένα πιο χαλαρό επίπεδο.



3. Δεν ξέρει ότι σου αρέσει να έχεις ένα πρόγραμμα..



Το πρώτο Σαββατοκύριακο που σε πήρε εκείνος τηλέφωνο ήσουν ελεύθερη για ραντεβού μέχρι και την τελευταία στιγμή. Έτσι, δεν ξέρει αν εσένα σου αρέσει να ξέρεις από νωρίς αν θα βγείτε το επόμενο Σαββατοκύριακο.



4. Δεν του αρέσει να προγραμματίζει πράγματα...



Γιατί να κανονίζει ο ίδιος και να σε παίρνει ο ίδιος τηλέφωνο όταν βλέπει ότι παίρνεις από μόνη σου την πρωτοβουλία. Βλέποντάς σε να κάνεις την πρώτη κίνηση χαλαρώνει και το αφήνει πάνω σου.



Τι πρέπει να κάνεις όμως εσύ; Πρέπει να του τηλεφωνείς; Όχι!! Μπορεί να μην είναι κακό να τον πάρεις ένα τηλέφωνο να κανονίσετε ένα ραντεβού αλλά καλύτερα να αφήσεις εκείνον να πάρει την πρωτοβουλία. Η καλύτερη στρατηγική είναι να κάνεις σχέδια για τον εαυτό σου. Μην περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο μέχρι να το ακούσεις να χτυπάει. Αν δεν πάρει εκείνος τότε σημαίνει πως δε θέλει να πάρει. Κάνε εσύ το πρόγραμμά σου και να είσαι σίγουρη πως ακόμα και αν σε πάρει και έχεις κανονίσει κάτι άλλο, αν πραγματικά θέλει να σε ξαναδεί θα σε ξαναπάρει.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου