Office look: Ποια στιλιστικά λάθη μπορείς να αποφύγεις!

Δεν υπάρχουν ακριβώς κανόνες για το πώς πρέπει να ντύνεται κανείς στη δουλειά, αλλά ωστόσο υπάρχουν κάποιες συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνεις καλή εντύπωση.

 #Ξεκαθάρισε το image που θες να προβάλλεις ώστε να σε δέχονται οι συνάδελφοί σου όπως θες να σε δέχονται. Αν θες για παράδειγμα να φαίνεσαι δυναμική και αποφασιστική, τότε ένα κοστούμι είναι η καλύτερη επιλογή. #Κάθε δουλειά έχει ένα dress code αλλά αν το ακολουθούσαν όλοι κατά γράμμα, θα φαινόμασταν πιστά άντίγραφα ο ένας του άλλου.
Οπότε βρες ποιο είναι το dress code της δικής σου δουλειάς και άλλαξέ το ελαφρώς βάζοντας μερικές δικές σου πινελιές. #90% των ανθρώπων σχηματίζουν γνώμη ο ένας για τον άλλο μέσα σε 10 με 40 δευτερόλεπτα.
 Οπότε φρόντισε η πρώτη εντύπωση που θα κάνεις να είναι αψεγάδιαστη.
 #Σύμφωνα με τις ειδικούς, το καταλληλότερο σακάκι για τη δουλειά είναι το ναυτικό μπλε!! #Πρόσεξε τα χρώματα που θα φοράς είδικά σε σημαντικές συναντήσεις αλλά και στις πρώτες μέρες στη δουελιά. Το μαύρο για παράδειγμα στέλνει το σήμα του απόμακρου και απλησίαστου ατόμου, ενώ το μπλε και το γκρι είναι καλύτερες επιλογές.
 #Ποτέ μη φοράς ροζ στη δουλειά! Δεν πρόκειται να σε πάρει κανείς στα σοβαρά και όλοι θα σκέφτονται για σένα πως απλά είσαι πολύ χαριτωμένη. Αυτό θες στα αλήθεια; #Μη συνδυάζεις γυμνά πόδια με σκουρόχρωμα παπούτσια. Είναι σχεδόν πάντα αποτυχημένος συνδυασμός.
 #Επέλεξε με προσοχή τα παπούτσια που θα φοράς! Ναι είναι αλήθεια ότι θες να φαίνεσαι σοβαρή αλλά προσπάθησε επίσης να είσαι και άνετη. Μην τσιγκουνεύεσαι τα λεφτά σου όσον αφορά τα παπούτσια που φοράς στη δουλειά.
 #Μαλλιά-Νύχια-Δόντια! Είναι το τρίπτυχο που πρέπει πάντα να δείχνει καθαρό κάθε μέρα για όσο ζεις και αναπνέεις, είτε είσαι στη δουλειά, είτε και στην καθημερινότητά σου.
 #Μη ξεχνάς πως με το χαμόγελό σου μπορείς να κερδίσεις τις περισσότερες δύσκολες καταστάσεις που θα σου παρουσιαστούν στις περισσότερες δουλειές.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου