Σαρώνει το σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την παιδική – εφηβική ηλικία της Μπριζίτ Μπαρντό (pics)

Σας παραξενεύει το γεγονός πως η 83χρονη σήμερα Μπριζίτ Μπαρντό έκανε χρόνια ολόκληρα μπαλέτο; Δεν φαίνεται από το πώς κινείται σε διάφορες ταινίες της; Από το πώς χορεύει, σε άλλες;
Καθώς κινείται στο κινηματογραφικό τοπίο, η εκπαίδευσή της στον κλασικό χορό είναι τόσο προφανής. Αυτό που δεν γνωρίζαμε, όμως, είναι πως υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από τα μαθήματα μπαλέτου που έκανε από παιδί.

Η θρυλική Μπε – Μπε σπούδασε μπαλέτο στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού. Αργότερα, ήταν η πρώτη διασημότητα που αγκάλιασε τη φίρμα πολυτελών υποδημάτων Repetto, όταν ζήτησε από τη Rose Repetto να της σχεδιάσει μια «μπαλαρίνα» που θα μπορούσε να φορά στους απρόσμενους δρόμους της καθημερινότητας.
Τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής τα αποθαυμάζει κανείς ακόμα και σήμερα -εξήντα χρόνια μετά- στην περίφημη φωτογραφία της πάνω σε ένα αυτοκίνητο Simca, στο Φεστιβάλ των Καννών του 1956. Στο ίδιο φεστιβάλ χρωστάμε την εμβληματική φωτογραφία της να στροβιλίζει τη φούστα της με φουρό, προς χάρη των φακών των φωτογράφων.
Είναι τουλάχιστον παράξενο το ότι έδωσε όνομα στο περίφημο στιλ «BB» μια γυναίκα για την οποία λέγεται πως είχε κάποτε δηλώσει ότι «σιχαίνομαι απολύτως την πολυτέλεια. Είναι το μοναδικό πράγμα που δεν αντέχω».
Συχνά, οι ταινίες της είχαν σεκάνς με την Μπε - Μπε να χορεύει. Στο γαλλικό μιούζικαλ του '56 «Μαμζέλ Πιγκάλ» η νεαρή Μπριζίτ επιδίδεται σε ρουτίνες μάθησης κλασικού χορού, αλλά με τι ενέργεια! Ποιος ξεχνά το σχεδόν «ακόλαστο» μάμπο που χορεύει στο «Και ο Θεός... έπλασε τη γυναίκα»;
Το jazzy νούμερο που κάνει στο «Vie Privée» του '62, που τόσο τέλεια εμπεριέχει το πνεύμα της απελευθερωμένης γυναίκας; Και την τραγική ένταση της «επανάληψής» του στην «Περιφρόνηση» του Γκοντάρ, το 1963;
Η ιστοσελίδα Vintage Everyday μας παρουσιάζει 20 εξαιρετικά σπάνιες λήψεις της Μπριζίτ από την παιδική της ηλικία μέχρι την εφηβεία της, στις οποίες το απόλυτο σύμβολο του σεξ επιδίδεται στην αγαπημένη της ασχολία, το μπαλέτο.
Απολαύστε τη!


 ΠΗΓΗ