Μπαλκόνια στη Σαντορίνη που εκτός από θέα σερβίρουν και εξαιρετικές γεύσεις


Αδιαμφισβήτητα, σημείο αναφοράς αλλά και συνώνυμο της Σαντορίνης είναι η θέα από το νησί προς την Καλντέρα, καθώς και στο πιο διάσημο και πολυφωτογραφημένο ηλιοβασίλεμα στη χώρα.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ποια γευστικά στέκια του νησιού συνδυάζουν τη μοναδική θέα με ποιοτικές προτάσεις φαγητού που ανεβάζουν τον πήχη στα ύψη και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.
Κάπως έτσι συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ διευθύνσεις στη Σαντορίνη όπου το καλό φαγητό συνδυάζεται με συγκλονιστική θέα.

Κόκκινο Ποδήλατο


Καλωσορίσατε στο ομορφότερο μπαλκόνι της Οίας, το πιο ρομαντικό του Αιγαίου και σίγουρα ένα από τα πιο συγκλονιστικά του πλανήτη. Το Κόκκινο Ποδήλατο βρίσκεται στον περίφημο παραδοσιακό οικισμό του νησιού και ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που συμπεριλαμβάνονται στις εμπειρίες που πρέπει να ζήσουν όλοι οι επισκέπτες του νησιού. Η ελληνική δημιουργική κουζίνα του βασίζεται σταθερά στην παράδοση, ενώ η φιλοσοφία του εστιατορίου εστιάζει στη μύηση του επισκέπτη σε μια γαστρονομική εμπειρία επιπέδου –απόγονο των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων.
Ο έμπειρος και ταλαντούχος σεφ Μάριος Τσουρής (τον έχουμε συναντήσει σε εστιατόρια όπως η Σπονδή, το Nobu, το Solymar και το 3* Lasarte στην Ισπανία του σεφ Martin Barasetegui), αναλαμβάνει φέτος ως head chef και συνθέτει ένα μενού που μαρτυρά σοβαρή ενασχόληση με τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, που έχει ωστόσο βαθιές ρίζες στο παρελθόν. Εδώ η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα συναντά το «σήμερα» μέσα από μια σύγχρονη ματιά και κερδίζει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Πληροφορίες
Οία, Σαντορίνη, τηλ. 22860 71918, fb page: Red bicycle Restaurant

Idol


Αν αναζητάτε ένα εστιατόριο που δεν επαναπαύεται στη συγκλονιστική θέα της Καλντέρας και προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία πολλών αστέρων, τότε είστε στο σωστό μέρος. Το Idol αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ανάμεσα στις δεκάδες mainstream επιλογές φαγητού και διασκέδασης στα Φηρά. Θα το βρείτε στην καρδιά της πρωτεύουσας του νησιού, σε ένα χώρο που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, ιδανικά να καλύψουν κάθε σας ανάγκη από το πρωί έως το βράδυ. Γιατί το Idol, εκτός από μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία, προσφέρει από την αρχή της ημέρας θρεπτικό πρωινό, ροφήματα, cocktails κ.ά.
Το Idol υποδέχτηκε το 2018 με ανανεωμένη εικόνα, καθώς οι χώροι του έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να βγάζουν μια καθόλου στημένη και επιτηδευμένη αίσθηση άνεσης, κάνοντας τους θαμώνες του να νιώθουν ακόμα πιο οικεία. Επιπλέον, η νέα συνεργασία με τον σεφ Κωνσταντίνο Αυγουλή και η διαμόρφωση ενός μενού δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, σε fine dining επίπεδο, με πιο comfort τρόπο σερβιρίσματος και παρουσίασης, δίνει έμφαση στο φρέσκο ψάρι. Η καινοτομία στο συγκεκριμένο κομμάτι έγκειται στο γεγονός ότι ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το ψάρι της αρεσκείας του και στη συνέχεια η κουζινα του Idol στήνει επιτόπου ένα ολόκληρο custom made μενού.
Πληροφορίες 
Φηρά, Σαντορίνη, τηλ. 22860 23292, http://idolsantorini.gr  

Κουκούμαβλος


Εστιατόριο-αξιοθέατο στη Σαντορίνη, με την έννοια ότι, αν δεν το επισκεφτείτε, θα έχετε χάσει ένα σημαντικό, γευστικό και μοναδικό κομμάτι του νησιού. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις η εμπειρία που προσφέρει ο Κουκούμαβλος και η κουζίνα του, ο οποίος, αν και λειτουργεί σε ένα νέο χώρο στα Φηρά που θυμίζει σπίτι άλλων εποχών, δεν έχει αλλάξει τη φιλοσοφία του. Έπειτα από 28 χρόνια λειτουργίας το εστιατόριο-σταθμός βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση του, ενώ είναι και απόλυτα ανανεωμένο.
Ο ιδιοκτήτης και σεφ, Νίκος Πουλιάσης, προτείνει μια κουζίνα που δεν χωράει «ταμπέλες». Το μενού του τιμά τα τοπικά προϊόντα, σέβεται την ελληνικότητα και αγαπά τις μοντέρνες τεχνικές, αλλά στην ουσία του αποτελεί μια προσωπική αφήγηση του δημιουργικού σεφ. Συμπεριλαμβάνει πρωτότυπα πιάτα και ασυνήθιστες προτάσεις με εντυπωσιακή παρουσίαση, ενώ ο μοναδικός χώρος έρχεται να συμβάλλει στο να βιώσετε μια γαστρονομική εμπειρία πολλών αστέρων.
Πληροφορίες
Φηρά, Σαντορίνη, τηλ. 22860 23807, www.koukoumavlos.com, fb page: Koukoumavlos Restaurant

White Cave Restaurant


Ηφαιστειακές γεύσεις κι εκρηκτικά κρασιά, λιχουδιές και δροσιστικά cocktails, ένα δείπνο με κεριά με θέα την Καλντέρα. Το εστιατόριο White Cave, στο Φηροστεφάνι, προτείνει δημιουργικές γεύσεις εμπνευσμένες από τη γευστικότατη γαστρονομική κληρονομιά της ντόπιας, της ελληνικής και της μεσογειακής παράδοσης. Η περίφημη φάβα, που καλλιεργείται στο νησί για περισσότερα από 3.000 χρόνια, και το φρέσκο ψάρι μπλέκονται αρμονικά στην έμπνευση και τις καινοτόμες ιδέες του δημιουργικού σεφ Γιώργου Πορφύρη, ο οποίος δημιουργεί λαχταριστά πιάτα που γίνονται ο οδηγός σας σε ένα γευστικό ταξίδι από το μπαλκόνι του εστιατορίου σε κάθε γωνιά της Μεσογείου. Πιάτα-σημεία αναφοράς του καταλόγου είναι το ταρτάρ γαρίδας, η πικάνια με κανελόνι και πέστο και το μπαρμπούνι με ελληνική μπουγιαμπέσα και αφρό ούζου.
Πληροφορίες
Φηροστεφάνι, Σαντορίνη, τηλ. 22860 28835, www.ira-hotel.com, fb page: White Cave Restaurant 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου