Tζένη Μπαλατσινού-Βασίλης Κικίλιας: Ξαφνικός χωρισμός

Πριν από 9 μήνες έγινε γνωστή η σχέση τους. Γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν, αποφάσισαν να συγκατοικήσουν και, ενώ όλοι έλεγαν ότι αυτή η σχέση θα φτάσει μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας, ξαφνικά ανακοινώθηκε ο χωρισμός τους. Τι συνέβη μεταξύ τους;
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΖΟΓΚΑ
Πολλά ακούστηκαν, πολλά γράφτηκαν ακόμα περισσότερα ειπώθηκαν για το ζευγάρι. Τώρα που έχει περάσει ο πρώτος θόρυβος και το πρώτο κύμα, ας δούμε τι έχει συμβεί. Τι λένε φίλοι και γνωστοί και κατά πόσο έχουν βάση οι φήμες που κυκλοφόρησαν παντού.
Κοιτώντας πιο προσεκτικά, ξεφλουδίζοντας την τέλεια εικόνα που έδινε το ζευγάρι στις δημόσιες εμφανίσεις του, ξύνοντας την επιφάνεια, θα δούμε αρκετά εμπόδια που διέλυσαν τις προσδοκίες ότι αυτή η σχέση θα μπορούσε να έχει διάρκεια. Ή τουλάχιστον σε αυτές τις συνθήκες.
Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 
Πολλά έγιναν τον προηγούμενο μήνα. Στις αρχές Μαρτίου ανακοινώθηκε η μετακόμιση του ζευγαριού από το σπίτι της Τζένης στο Ψυχικό, που συγκατοικούσαν από τον Σεπτέμβριο, στο κέντρο της πόλης. Στο σπίτι της οδού Στησιχόρου, στο Κολωνάκι, μαζί με τον Μάξιμο, τον μικρό γιο της Τζένης και ένα λαμπραντόρ, το ζευγάρι, κατά κάποιο τρόπο, επισημοποιούσε τη σχέση του. Μια σχέση που όλα έδειχναν ότι θα κατέληγε σε γάμο. Ταυτόχρονα τα sites γέμιζαν με ειδήσεις περί εγκυμοσύνης της Τζένης, με την παρουσιάστρια να τις διαψεύδει στις κάμερες, αλλά ταυτόχρονα να τονίζει το πόσο ευτυχισμένη είναι. Παρ’ όλες τις διαψεύσεις, οι δικοί τους άνθρωποι θεωρούν ότι η ιδέα ενός παιδιού δεν περνούσε και τόσο αδιάφορη όσο έδειχναν και ήταν στα σχέδιά τους. Αλλά αυτό είχε μείνει πίσω.
Η Τζένη συνήθιζε να λέει πως πάντα της άρεσε το κέντρο και η πολυκοσμία και έτσι το όμορφο διαμέρισμα στη Στησιχόρου φάνταζε η ιδανική λύση για την αρχή μίας νέας ζωής. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και η μόνη συνήθεια που κράτησε η Τζένη από την προηγούμενη ζωή στο Ψυχικό ήταν να επισκέπτεται κάποια μεσημέρια μαζί με τον γιο της γνωστό burgerάδικο της περιοχής. Επίσης, άφηνε και τα βόρεια προάστια, που έμενε τα τελευταία χρόνια σ’ ένα τεράστιο σπίτι, μονοκατοικία με κήπο, για να ζήσει στην πόλη σε ένα διαμέρισμα. Στο τέλος Μαρτίου το ζευγάρι ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ. Ο Βασίλης Κικίλιας το επισκέφθηκε ως τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. για να συναντήσει τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν. Εκείνη διακριτικά τον ακολούθησε. Στα social media τους, εκείνη ανέβαζε εικόνες από τοπία, ενώ ο Κικίλιας τη χειραψία του με τον υπουργό, συνοδευόμενη από ένα σχόλιό του σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ.
Όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα, τα πράγματα είχαν αλλάξει. Ο Βασίλης Κικίλιας απευθύνθηκε στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να δηλώσει για λόγους ασφαλείας την αλλαγή της διεύθυνσής του. Με απλά λόγια, ο Βασίλης Κικίλιας δεν μένει πια στο Κολωνάκι, αλλά επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι, στη Γλυφάδα. Τη στιγμή που διέρρευσαν αυτές οι πληροφορίες, οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους άρχισαν να επιβεβαιώνουν τον χωρισμό τους, όμως τόσο ο Βασίλης Κικίλιας όσο και η Τζένη Μπαλατσινού δεν έδωσαν απαντήσεις σε δημοσιογράφους, όπως συνήθιζαν να κάνουν στο παρελθόν.

TRUTH OR TABLOID 
Οι διακοπές του Πάσχα
Τι ισχύει Η Τζένη είχε αποφασίσει να πάει στην Πάτμο, αλλά τελευταία στιγμή άλλαξε τα σχέδιά της. Αποφάσισε να πάει με φίλους της στο Πόρτο Χέλι μαζί με τον Μάξιμο. Και μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Σε εκείνη την παρέα, στο ίδιο σπίτι ήταν και η αδελφή του Βασίλη Κικίλια, Κατερίνα, με την οποία η Τζένη διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Επίσης, απέναντι στις Σπέτσες βρισκόταν ο Πέτρος Κωστόπουλος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τζένη και ο Πέτρος να βρεθούν στην Ανάσταση στην ίδια εκκλησία, κάτι που δεν χαροποίησε ιδιαίτερα την Τζένη, σύμφωνα με το περιβάλλον της. Το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε και μίλησε, αν και τον περισσότερο χρόνο η Τζένη τον πέρασε μέσα στο εκκλησάκι και ο Πέτρος έξω μαζί με τον Μάξιμο. Γενικά ο Πέτρος ήταν και ένας από τους λόγους που προκλήθηκαν προβλήματα στις σχέσεις του ζευγαριού. Πώς; Και εδώ υπάρχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.
Η μετακόμιση του Πέτρου στο κέντρο
Είναι γνωστό ότι η τελευταία επιχειρηματική δραστηριότητα του Πέτρου είναι ένα μαγαζί με σάντουιτς στην οδό Καψάλη στο Κολωνάκι. Η νέα επιχειρηματική του δραστηριότητα, αλλά και για να είναι κοντά στον Μάξιμο, τον έκανε να σκεφτεί να μετακομίσει και εκείνος στο κέντρο. Όμως, το διαμέρισμα που νοίκιασε δεν ήταν απλά στο κέντρο, ήταν πολύ κοντά, σχεδόν απέναντι, από το διαμέρισμα που έμενε ο Βασίλης με την Τζένη. Αυτό το γεγονός μόνο αμηχανία προκάλεσε, κάνοντας την ατμόσφαιρα στη σχέση της πιο γκρίζα από όσο η Τζένη ήλπιζε. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με φίλους της, την έκανε να νιώθει θολά και ακαθόριστα εγκλωβισμένη από την τόσο κοντινή παρουσία του πρώην συζύγου της. Το ίδιο ένιωθε και ο Βασίλης που δεν είδε με καθόλου καλό μάτι τον νέο του γείτονα.
Μάλιστα, κάποιες φήμες για επανασύνδεση του πρώην ζευγαριού είναι εντελώς ψευδείς, μιας και άνθρωπος από το περιβάλλον της Τζένης μας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς οι σχέσεις τους παραμένουν τυπικές και υφίστανται λόγω των παιδιών και κυρίως λόγω του Μάξιμου. Ναι, η μετακόμιση του Πέτρου απέναντί τους είχε το δικό της μερίδιο στις αιτίες που προκάλεσαν αναταράξεις στη σχέση.
Το παιδί που ήθελε εκείνος 
Η Τίνα Μεσσαροπούλου, στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή Happy Day, μια μέρα μετά την ανακοίνωση του χωρισμού, δήλωσε πως η βασική αιτία διαφωνίας ήταν η διαφορετική άποψη που είχαν οι δύο τους στο θέμα απόκτησης ενός παιδιού. Συγκεκριμένα, δήλωσε «τα προβλήματα στη σχέση αυτή είχαν ξεκινήσει από πολύ νωρίς. Ο Βασίλης Κικίλιας είχε αποφασίσει ότι ήθελε να πάει σοβαρά η σχέση αυτή. Ήταν αποφασισμένος να κάνει οικογένεια. Θέλει πάρα πολύ ένα παιδί. Από την άλλη πλευρά, ναι μεν υπήρχε ένας έρωτας, αλλά η απόκτηση παιδιού ήταν ένα project που η Τζένη Μπαλατσινού είχε υλοποιήσει στη ζωή της, με τρία παιδιά». Και αυτός είναι μάλλον ουσιαστικά και ο βασικός λόγος. Η Τζένη και ο Βασίλης δεν έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας. Εκείνη είναι 47, εκείνος γίνεται 44 στις 15 Μαΐου. Αλλά από την άλλη, έχουν διαφορετικές πορείες ζωής. Η Τζένη ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που έχει κάνει πολλούς κύκλους στην επαγγελματική και την προσωπική της ζωή. Μητέρα, σύζυγος, μοντέλο επιχειρηματίας. Μια ζωή στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας από το 1990 που βγήκε Σταρ Ελλάς μέχρι και σήμερα. Θεωρείται, κατά κάποιο τρόπο, έμπειρη. Ο Κικίλιας από την άλλη είναι στον χώρο της πολιτικής, ένας χώρος που η ηλικία μετριέται διαφορετικά. Στα 44 θεωρείσαι στην πολιτική νέος, άκαυτος, φιλόδοξος και με πολλές πιθανότητες ανέλιξης. Τα στερεότυπα που πάντα ισχύουν και ανεπαίσθητα ίσως να έπαιξαν και τον δικό τους ρόλο στη σχέση τους. Ο Βασίλης Κικίλιας θέλει να κάνει οικογένεια. Η Τζένη δεν έχει αυτή την προτεραιότητα σε αυτή τη φάση της ζωής της και δικαίως. Νιώθει ότι ο κύκλος της μητρότητας έχει κλείσει μετά από τρία παιδιά. Από την άλλη, εκείνος ήταν η ιδανική επιλογή για μια γυναίκα σαν την Τζένη και εκείνη του έδωσε ένα πιο γήινο, πιο ανθρώπινο, πιο ενδιαφέρον και πιο κοσμικό προφίλ. Όμως αφού αυτή η σχέση παρουσίαζε κάποια θέματα, γιατί βιάστηκαν να ανακοινώσουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κάτι παραπάνω, θα αναρωτηθούν πολλοί; Και εδώ υπάρχει ένα νέο ερώτημα και ανοίγει ένας νέος κύκλος συζήτησης.

Γιατί βιάστηκαν να μετακομίσουν στο κέντρο; 
Φίλος του ζευγαριού μας εξηγεί γιατί μέσα σε 7 μήνες αποφάσισαν να μετακομίσουν στο διαμέρισμα της Στησιχόρου, στην καρδιά της πόλης και να αφήσουν τα ήρεμα προάστια.
«Ήταν και οι δύο πολύ ερωτευμένοι. Μάλλον δεν σκέφτηκαν σοβαρά την αιτία και το αποτέλεσμα. Ο Βασίλης θεωρούσε πολύ φυσικό να ακολουθήσουν τα δύο επόμενα βήματα της συγκατοίκησης, δηλαδή τον γάμο και την απόκτηση ενός παιδιού. Και το κέντρο είναι ιδανικό για έναν πολιτικό. Το κέντρο σηματοδοτούσε και για τους δύο μια νέα αρχή. Τον γάμο τον σχεδίαζαν σύντομα, όσο για το θέμα του παιδιού εκεί υπήρχαν αντιδράσεις και εκεί ήρθε και η μεγάλη ρήξη.» Ας πούμε ότι λειτούργησαν με παρόρμηση, κάτι που μάλλον δεν αποδείχτηκε σωστό στην πορεία. Η μετακόμιση δεν καθησύχασε την επιθυμία του Βασίλη για οικογένεια. Λένε ότι οι σύμβουλοί του θεώρησαν πως θα ήταν απαραίτητο για την καριέρα του η δημιουργία οικογένειας. Από την άλλη, δεν είναι άνθρωπος που ακούει συμβουλές για την προσωπική του ζωή. Ίσως μόνο από τη μητέρα του
Η μητέρα του Βασίλη Κικίλια και η Τζένη 
Οι φήμες λένε πως η μητέρα του Βασίλη, μία ιδιαίτερη, ευφυής και αιχμηρή γυναίκα, είχε πολλές αμφιβολίες γι’ αυτή τη σχέση. Η ίδια είχε δηλώσει στην εκπομπή Αποκαλυπτικά όταν ρωτήθηκε ότι «συμφωνώ με ό,τι κάνει τα παιδιά μου ευτυχισμένα και χαρούμενα. Είναι η προσωπική του ζωή και είναι ένα μεγάλο παιδί. Ό,τι θέλει ας κάνει, εγώ είμαι η μαμά του. Όλοι την ξέρουν την Τζένη Μπαλατσινού, έτσι την ξέρω κι εγώ». Για πολλούς αυτή η δήλωση θεωρήθηκε αρκετά αιχμηρή και ψυχρή. Όλα τα πάνελ, πρωινά και μεσημεριανά, ανέλυαν λέξη προς λέξη τα λόγια της και κατέληγαν στο συμπέρασμα πως η Τζένη μάλλον ήταν persona non grata για τη μαμά. Για όσους ξέρουν βέβαια τη μητέρα Κικίλια απλά θεώρησαν τη δήλωση αρκετά ψύχραιμη και σε απόλυτη συμφωνία με τον διακριτικό χαρακτήρα της.

Υπάρχει πιθανότητα επανασύνδεσης; 
«Ναι, φυσικά και υπάρχει. Και είναι κάτι που πιθανόν να γίνει και πολύ σύντομα», μας εξηγεί άνθρωπος από το περιβάλλον του ζευγαριού, που δείχνει αρκετά σίγουρος
Και συνεχίζει «Και στο Πόρτο Χέλι έκανε συνεχώς παρέα με την Κατερίνα, την αδελφή του Βασίλη. Ήταν μια Τζένη πολύ σκεφτική και πολύ προβληματισμένη». Παρά τις προσπάθειες Τζένης και Βασίλη να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, η συγκεκριμένη σχέση θα συνεχίσει να απασχολεί με αλήθειες και ψέματα, γιατί από την αρχή της συνδύαζε πολιτική και lifestyle, λάμψη και έρωτα, λαμπερό προσκήνιο και παρασκήνιο, διαζύγια και νέες αρχές. Οι φίλοι του ζευγαριού, που τους έχουν ζήσει μαζί, πιστεύουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όσο για τον Βασίλη; Πέρασε το Πάσχα στην Κέρκυρα με φίλους του και σύμφωνα με τις εκπομπές είπε «η ζωή κύκλους κάνει, δεν πήγαινε άλλο».
 Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως όντως η ζωή κάνει κύκλους μερικές φορές αλλά όχι μόνο, είναι και εκπληκτικά απρόβλεπτη!
.
Πάντως τόσο από το περιβάλλον του Βασίλη όσο και από εκείνο της Τζένης θεωρούν κάτι παραπάνω από σίγουρο την επανασύνδεση για έναν ακόμη λόγο. Ποτέ δεν τους είχαν δει πιο ευτυχισμένους όσο το διάστημα που ήταν μαζί.

DownΤown,
Το εβδομαδιαίο περιοδικό που διαβάζεις, κάθε Πέμπτη στα περίπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου