Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει εκ νέου τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Ο Γούντι Άλεν απέρριψε εκ νέου σήμερα τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που έχει διατυπώσει σε βάρος του η θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου, κατηγορώντας την οικογένεια Φάροου ότι «επωφελείται κυνικά» από το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης για να εκτοξεύσει «αναξιόπιστους ισχυρισμούς».

Η νέα διάψευση του σκηνοθέτη εστάλη στο AFP από τον ατζέντη του, την ώρα που το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS μετέδιδε μακροσκελή συνέντευξη της θετής του κόρης Ντίλαν Φάροου, στην οποία η 32χρονη γυναίκα διατυπώνει και πάλι τις κατηγορίες αυτές που χρονολογούνται το 1992.


«Η πρώτη φορά που διατυπώθηκε η κατηγορία αυτή πριν από 25 χρόνια και αποτέλεσε αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας από υπηρεσίες ειδικές στην προστασία της παιδικής ηλικίας στο Κονέκτικατ και στη Νέα Υόρκη», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο διάσημος 82χρονος σκηνοθέτης, σε βάρος του οποίου ουδέποτε ασκήθηκε δίωξη.

«Οι δύο (υπηρεσίες) διενήργησαν έρευνα επί μήνες και συμπέραναν ανεξάρτητα ότι ουδέποτε υπήρξε κακοποίηση. Αντίθετα, θεώρησαν ότι ήταν πιθανό ένα ευάλωτο παιδί να είχε επηρεαστεί πολύ για να διηγηθεί αυτή την ιστορία από μια οργισμένη μητέρα κατά τη διάρκεια ενός πικρού χωρισμού», υπογράμμισε ο Γούντι Άλεν. Πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος αδελφός της Ντίλαν, ο Μόζες Φάροου, είχε πει τότε ότι ήταν μάρτυρας των προσπαθειών της μητέρας τους, της Μία Φάροου, να πείσει την Ντίλαν ότι ο πατέρας τους ήταν ένα «επικίνδυνο σεξουαλικό αρπακτικό».

«Αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε και με λύπη μου είμαι βέβαιος ότι η Ντίλαν πιστεύει πράγματι αυτά που λέει», τονίζει ο Άλεν.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παρότι το όνομά του μέχρι τώρα δεν είχε απασχολήσει το κίνημα #Metoo, ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης απειλείται τώρα με τη σειρά του από την καταιγίδα των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση, με διασημότητες να αρνούνται να εργαστούν μαζί του και τη θετή του κόρη να επαναδιατυπώνει τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του.

Ο Γούντι Άλεν, ένας από τους πιο παραγωγικούς σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου με σχεδόν 50 ταινίες σε ισάριθμα χρόνια καριέρας, είχε διαφύγει μέχρι τώρα από τα πυρά του κινήματος κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, που απομυθοποίησε και κατέστρεψε πολλούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Χάρβεϊ Γουάινστιν. Εκτοτε, οι αποκαλύψεις στράφηκαν κατά του Κέβιν Σπέισι, του Μπερτ Ράτνερ, του Ντάστιν Χόφμαν, του Τζέιμς Φράνκο.

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, η Ντίλαν Φάροου επαναφέρει στην επιφάνεια τις κατηγορίες κατά του σκηνοθέτη λέγοντας ότι την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά το 1992, όταν ήταν επτά χρόνων.

«Λέω την αλήθεια και νομίζω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να συνειδητοποιούν ότι μετρά η μαρτυρία ενός θύματος, μιας μηνύτριας. Ότι αυτό αρκεί για να αλλάξουν τα πράγματα», δηλώνει η Ντίλαν στη συνέντευξή της.

«Γιατί να μην είμαι οργισμένη, πληγωμένη, μετά απ' όλα αυτά τα χρόνια που με αγνοούσαν και δεν με πίστευαν»; πρόσθεσε η Ντίλαν, της οποίας ο αδελφός, ο Ρόναν Φάροου, ήταν η αιχμή των αποκαλύψεων για τον Γουάινστιν.

Πριν από τη μετάδοση της συνέντευξης, ο γαλλο-αμερικανός ηθοποιός Τιμοτέ Σαλαμέ έγραφε στο λογαριασμό του στο Instagram ότι λυπάται που εργάστηκε με τον Γούντι Άλεν για τη νέα του ταινία "A Rainy Day in New York" ("Μια βροχερή ημέρα στη Νέα Υόρκη") που θα προβληθεί φέτος. ΠΗΓΗΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου