Η Rihanna προσφέρει υποτροφίες και ποδήλατα σε κορίτσια του Μαλάουι

Συνεχίζει την υποστήριξη και ενίσχυση νεαρών κοριτσιών, ώστε να λαμβάνουν την εκπαίδευση που δικαιούνται η Rihanna.
Η τραγουδίστρια της ποπ ξεκίνησε μία νέα πρωτοβουλία που αφορά την εκπαίδευση νεαρών κοριτσιών στο Μαλάουι. Το 2012 δημιούργησε το ίδρυμα Clara Lionel Foundation, το όνομά του οποίου προέρχεται από τα ονόματα του παππού και της γιαγιάς της. Μέσω του ιδρύματος CLF, που λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική οργάνωση η
τραγουδίστρια βοηθά παιδιά σε όλο τον κόσμο, χρηματοδοτώντας προγράμματα εκπαίδευσης και υγείας για φτωχές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
Για την υλοποίηση του νέου προγράμματος το CLF συνεργάζεται με την εταιρία ανταλλαγής ποδηλάτων ofo. Στόχος είναι να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος υποτροφιών Global Scholarship Programme. Τα ποδήλατα θα προσφερθούν στα κορίτσια που θα λαμβάνουν υποτροφίες στο Μαλάουι για να μπορούν να φτάνουν στο σχολείο με ασφάλεια.
Η Rihanna επισκέφθηκε την αφρικανική χώρα στις αρχές του τρέχοντος έτους για να βοηθήσει στην εξεύρεση τρόπων, με τους οποίους οι δάσκαλοι, οι φοιτητές και η κυβέρνηση θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου εκπαιδευτικού μέλλοντος για το λαό της χώρας. Προς το παρόν, μόνο το 8% των μαθητών στο Μαλάουι ολοκληρώνει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου