Άντρη Θεοδότου: Ο ρόλος στη σειρά «Έλα στη θέση μου», ο γάμος και η κόρη της (εικόνες)

Η Άντρη Θεοδότου έχει αγαπηθεί πολύ μέσα από τον ρόλο της στη σειρά «Έλα στη θέση μου».
Η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρθηκε στη σειρά και στη ζωή της μακριά από την Κύπρο.
Η συμμετοχή σου στη σειρά «Έλα στη Θέση μου» πώς προέκυψε;
Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή ήμουν κάπως διστακτική. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια έκανα μόνο θέατρο, ήμουν ευχαριστημένη και κάπως εφησυχασμένη.
Παρόλα αυτά, όταν με κάλεσαν από τον Alpha, με ρώτησαν κατά πόσο θα με ενδιέφερε να ξανακάνω τηλεόραση. Αφού μου μίλησαν για τη σειρά και μου εξήγησαν πως πρόκειται για μια συμπαραγωγή Ελλάδας-Κύπρου, είδα το σενάριο και είπα το ναι.
Φανταζόσουν ότι ο ρόλος σου θα είχε τόσο μεγάλη απήχηση;
Περίμενα ότι θα είχε επιτυχία η σειρά, αλλά δεν πίστευα ότι ο συγκεκριμένος ρόλος θα αγαπηθεί και θα έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Η «Σύλβια» είναι πολύ ιδιαίτερος ρόλος και μια πολύπλευρή προσωπικότητα που αν ξεφύγει, μπορεί και να γίνει καρικατούρα.
Τελευταία, βλέπουμε πολλούς συμπατριώτες μας να εισβάλλουν σε ελληνικές σειρές. Τελικά, μήπως κάθε κωμική σειρά χρειάζεται και τον «Κύπριο» της;
Κοίτα, σίγουρα δεν έχει να κάνει με το ότι θέλουν να μας γελοιοποιήσουν ή να μας κοροϊδέψουν για την προφορά μας. Οφείλεται περισσότερο στο γεγονός της σύμπραξης των πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, πιστεύω. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι όπως ένας Ελλαδίτης έχει την ευκαιρία να εργαστεί σε κάποια κυπριακή σειρά, το ίδιο συμβαίνει και με τους Κύπριους. Και στην Ελλάδα, έχουν εξοικειωθεί πλέον με την κυπριακή διάλεκτο.
Το γεγονός ότι μιλάς κυπριακά σε μια ελληνική σειρά, σε ιντριγκάρει περισσότερο;
Μου αρέσει! Ίσως ένας λόγος που είπα το ναι σε αυτή τη σειρά, ήταν γιατί αυτός ο χαρακτήρας εκφράζεται και μιλά χρησιμοποιώντας έντονα την κυπριακή διάλεκτο. Δεν ντρέπεται, ούτε φοβάται να εκτεθεί μπροστά στον κόσμο. Το βλέπω και στην καθημερινότητά μου, δηλαδή. Όταν νευριάσω και δεν βρίσκω λέξεις να πω, βρίζω στα κυπριακά!
Συνήθως οι αβανταδόρικοι ρόλοι έχουν και το τίμημά τους. Δεν σε φοβίζει μήπως ο κόσμος σε ταυτίσει με τη «Σύλβια»;
Δεν το φοβάμαι. Άλλωστε, την επιτυχία την εξαργυρώνεις με πολλούς τρόπους. Όπως έχει αποδείξει και η ιστορία του θεάματος, οι ηθοποιοί είμαστε εφήμεροι. Μπορεί ο κόσμος να ταυτίζεται με ρόλους για ένα διάστημα, όμως μετά θα ξεχαστούν. Αυτή είναι η φύση της δουλειάς μας. Προσωπικά, αισθάνομαι πολύ τυχερή γιατί έχω κάνει αρκετά πράγματα και αισθάνομαι χορτασμένη. Εννοείται ότι μέσα από αυτή τη δουλειά θα μου ανοιχτούν πόρτες για περισσότερες δουλειές στην τηλεόραση -κάτι που έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει- και εύχομαι κάποια στιγμή, ίσως μελλοντικά, να έχω την ευκαιρία να δουλέψω και στην Κύπρο.
Μετά από το «Έλα στη θέση μου» θα έκανες ξανά τηλεόραση; Σε ρωτάω μιας και βρισκόμαστε προς το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν…
Εννοείται. Έχω κάνει φιλίες και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη δουλειά, γιατί γνώρισα και ανθρώπους που μου ταιριάζουν. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και εννοείται ότι θα έκανα ξανά τηλεόραση. Με αυτά τα δεδομένα, τουλάχιστον. Βέβαια, μας έχουν ήδη ενημερώσει ότι η σειρά θα συνεχιστεί για δεύτερη σεζόν.
Ευχήθηκες ποτέ να βρεθείς στη θέση κάποιου άλλου;
Γενικά στη ζωή μου είμαι πολύ ευχαριστημένη, γιατί κατάφερα να ισορροπήσω την επαγγελματική με την προσωπική μου ζωή. Για το μόνο που θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο, είναι ίσως για τους ανθρώπους που έχουν την ευκαιρία να ταξιδεύουν. Θα ευχόμουν να μπορούσα να ταξιδέψω με την οικογένειά μου χωρίς να χρειάζεται να δουλεύω τόσο πολύ.
Σήμερα, είσαι μια παραδοσιακή εργαζόμενη μαμά;
Είμαι η παραδοσιακή σύγχρονη μαμά που τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δυστυχώς, δεν έχω τόσο χρόνο για την κόρη μου κι αυτό με κάνει να νιώθω λίγες τύψεις. Προσπαθώ, όμως, να της αφιερώνω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ. Η Διώνη είναι στην προ εφηβεία. Προσπαθώ να αναπληρώνω τα κενά και να κλέβω λίγο χρόνο, ώστε να κάνουμε πράγματα μαζί.
Θα ήθελες να αποκτήσεις ένα ακόμα παιδί ή το θεωρείς τροχοπέδη στην επαγγελματική σου ανέλιξη;
Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι ένα παιδί θα μπορούσε να μου ανακόψει την πορεία. Ίσα-ίσα. Πάντα ήθελα να αποκτήσω πολλά παιδιά, αλλά ο Θεός δεν μου έδωσε την ευκαιρία. Γι’ αυτό και πήραμε σκυλί!
Πηγή:Down Town Κύπρου