Χειροποίητα παπούτσια από ατόφιο χρυσάφι στη νέα κολεξιόν του Antonio Vietri

Ο υποδηματοποιός Antonio Vietri έβαλε ένα τρελούτσικο στοίχημα: να πωλήσει χειροποίητα παπούτσια πλεγμένα με χρυσάφι 24 καρατίων, απευθυνόμενος κυρίως σε πελατεία από τις χώρες του Κόλπου.




Μοκασίνια από σουέντ μπλε ή μαύρο με πλέξη από λωρίδες από ατόφιο χρυσάφι: η γραμμή για τον άνδρα «δημιουργήθηκε το 2016, έπειτα από οκτώ μήνες μελέτης και προσπάθειας», εξηγεί στο AFP





ο Vietri που είναι εγκατεστημένος στο Τορίνο της βόρειας Ιταλίας και είναι ιδιοκτήτης του A&V Fashion Group.



«Είναι τα πρώτα παπούτσια παγκοσμίως από χρυσάφι 24 καρατίων. Ο χρυσός, υπό μορφή λεπτών λωρίδων, πλέκεται στο χέρι», δηλώνει.


«Η ιδιαιτερότητα αυτών των παπουτσιών είναι ότι ο χρυσός δεν εφαρμόζεται απλά πάνω σε αυτά, σαν αξεσουάρ ή σαν κουμπί. Ο χρυσός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του υποδήματος, ράβεται μαζί με το δέρμα», τονίζει ο Vietri, που λανσάρει επίσης φέτος την κολεξιόν από χρυσό για γυναίκες.



«Η δυσκολία ήταν να βρεθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα στην ανθεκτικότητα του χρυσού και στην ευλυγισία του παπουτσιού», σημειώνει καθώς ο στόχος παραμένει τα παπούτσια να είναι άνετα. «Αν το παπούτσι είναι υπερβολικά ελαφρύ ο χρυσός διπλώνει, αν είναι υπερβολικά βαρύ, πονάει το πόδι».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου