Γιατί γυρνάς στον ίδιο άνδρα ξανά και ξανά

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, γράφει γιατί γυρνάμε στον ίδιο άνδρα.
Με μια πρώτη ματιά θα είχα την εύκολη και γρήγορη απάντηση του ότι τελικά, όλες είμαστε ζώα, και πιο συγκεκριμένα, βόδια (σσ έλα τώρα Μαργαρίτα, πως μιλάς έτσι;). Όμως δεν είναι τόσο απλή η εξήγηση του γιατί είμαστε έτσι. Το ότι είμαστε όμως, είναι γεγονός. Και βλέπεις, δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω, γιατί το να γυρίσεις σε έναν άντρα συμβαίνει.
Το θέμα είναι πως δεν πρέπει να συμβαίνει συνέχεια.
Η αλήθεια είναι πως πιο εύκολα γυρνάς σε κάποιον παρά τον αφήνεις πίσω σου. Είναι ανθρώπινο να δίνεις δεύτερες ευκαιρίες και να γυρνάς με μια σχεδόν διαφορετική διάθεση σε έναν μεγάλο έρωτα του παρελθόντος. Και προς Θεού, δεν είναι κατακριτέο. Κατακριτέο είναι να κλαίς και να χτυπιέσαι για έναν άνθρωπο που σε κάνει σκουπίδι και σε ταλαιπωρεί. Να γυρνάς εκεί που δεν σε θέλουν. Αυτό είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Εμείς εδώ όμως, δεν θέλουμε να εξετάσουμε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά τις άλλες, τις καλές. Όλες μας λοιπόν, πριν γυρίσουμε στο πρώην αγόρι μας, ψάχνουμε να βρούμε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γυρίσουμε πίσω. Γιατί στην ζωή μας, πρέπει να βάζουμε κανόνα, να μην κάνουμε πισωγυρίσματα, παρά μόνο εάν η κατάσταση το θεωρεί αναγκαίο. Κοινώς, να το θέλουμε πολύ.
Μπορεί κάποια να γυρίσει πίσω από συνήθεια. Επειδή είχε συνηθίσει να μένει με κάποιον, να τρώει με κάποιον, να κοιμάται με κάποιον. Και όταν αυτός ο κάποιος γίνεται μέρος της καθημερινότητάς σου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε δύσκολα λες φεύγω. Και αν το πεις, άντε να το κρατήσεις. Θέλεις να στο κάνω και ακόμη πιο δύσκολο; Να έχετε χωρίσει ειρηνικά, χωρίς κανέναν τσακωμό, να θέλει ο ένας τον άλλον, αλλά για χ,ψ λόγους, η φάση σας να μην λειτουργεί.
Άλλη γυναίκα, μπορεί να γυρίσει βαθύ, πραγματικό έρωτα. Το κορίτσι μας είναι ερωτευμένο και το αγόρι μας του κάνει μαλακία. Χωρίζουν, τα σπάνε, παίρνει ο καθένας τον δρόμο του. Όμως ο έρωτας, δεν περνάει με έρωτα πάντα. Περνάει με τον χρόνο. Και όσο ακόμα ο έρωτας είναι ζεστός και το αγόρι (δείχνει) μετανιωμένο, τότε το ερωτευμένο κορίτσι γυρίζει. Γυρίζει μέχρι το αγόρι, να ξανακάνει μαλακία. Αυτό σημαίνει, για ένα τρίμηνο max.
Ακόμη ένας λόγος για να γυρίσει μια γυναίκα σε κάποιον, είναι το να μην βρίσκει κάτι καλύτερο. Πριν με πάρεις με τις ντομάτες, να σου εξηγήσω πως έχει το πράγμα. Τον αφήνεις, πιστεύοντας πως ο μαλάκας που γνώρισες προχτές είναι ο έρωτας της ζωής σου και για να μη του φορέσεις κάτι επιπλέον, αποφασίζεις να φύγεις. Ένα, είσαι μάλλον λίγο ηλίθια, και δύο, εμείς σε αγαπάμε και έτσι. Συγχωρούμε λοιπόν, την απόφασή σου να φύγεις και σου φωνάζουμε «γύρνα!». Να το προσέξεις όμως αυτό, γιατί για να φεύγεις έτσι απλά, μάλλον κάτι πάει στραβά.
Ο πιο υγιής γυρισμός όμως, είναι το να γυρίσεις μετά από χρόνια σε μια σχέση. Πολύ απλά, να μην ήταν το Timing σας σωστό, να υπήρχε πολλή αγάπη και καθόλου πόνος μεταξύ σας. Να χωρίζετε εραστές και να μένετε φίλοι. Να προχωράει η ζωή σας, να γεμίσετε εμπειρίες και σχέσεις που για τον έναν ή άλλον λόγο δεν λειτούργησαν και τα μονοπάτια σας να τέμνονται ξανά και ξανά. Εκεί αγαπημένη, γύρνα. Ίσως αυτή την φορά, να είναι η ώρα σας.
Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για να πει μια από εμάς πως θα γυρίσει σε κάποιον. Η ανάγκη για συντροφικότητα και ο φόβος του να μην μείνει κάποιος μόνος για πάντα είναι μερικοί από αυτούς. Οι μεγάλοι έρωτες και οι τοξικές σχέσεις του ''τα κάνουμε όλα μαζί'' είναι ακόμη δύο. Και φυσικά, ας μην υποτιμάμε το σεξ. Όπως σου είπα όμως, οι λόγοι είναι πολλοί και η κάθε μία μας έχει και τους δικούς της. Το θέμα είναι να ξέρεις να κρίνεις το που θα γυρίσεις. Το αν θα γυρίσεις σε κάτι που σε κάνει χαρούμενη και ευτυχισμένη ή το αν θα γυρίσεις σε κάτι που θα σε βασανίσει διπλά. Με τον σταυρό στο χέρι, λοιπόν.
(Εγώ να ρωτήσω τώρα, γιατί γύρισε η Rihanna στον Chris Brown;)
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου