Μπέτι Πέιτζ, το μυθικό pin-up girl

Η Μπέτι Πέιτζ υπήρξε το απόλυτο pin-up girl τη δεκαετία του 1950. Σε ένα βιβλίο της Petra Mason, το οποίο αντλεί από τα φωτογραφικά αρχεία της Yeager, το οποίο εξέδωσε ο οίκος Rizzoli, το οποίο έχει τον διαφωτιστικό τίτλο «Bettie Page: Queen of Curves» υπόσχεται ότι θα δούμε την Μπέτι όπως δεν την έχουμε δει ποτέ!
«Η Μπέτι Πέιτζ ήταν τόσο άσεμνη και σαφώς είχε πολύ χιούμορ» δήλωσε, στο AnOther Magazine, η Petra Mason. «Ενώ τ' άλλα μοντέλα δεν φαίνονταν καθόλου απειλητικά,
παίζοντας τη γλυκούλα και τη ντροπαλούλα, η Μπέτι σε κοίταζε στα μάτια, σαν να 'λεγε: "ας το κάνουμε με τον δικό μου τρόπο!", πράγμα που ήταν πολύ μπροστά απ' ό,τι συνήθιζε το σινάφι. Ήταν μια πραγματική γυμνίστρια, και απόπνεε "γδυμένο, όχι γυμνό", για να χρησιμοποιήσω τα λόγια της Bunny».
βετι1
Για την αγαπημένη της φωτογραφία της Πέιτζ στο βιβλίο λέει ότι «μου αρέσουν εκείνες στις οποίες ψαρεύει πάνω στο κρις-κραφτ και δείχνει πολύ γυναίκα. Βλέπεις τις γραμμές της και την κυτταρίτιδα, κι εκτιμάς το ότι ήταν 32 κι όχι 22, τότε που πόζαρε για την Bunny».
Στο εισαγωγικό σημείωμά της στην έκδοση, η ίδια η Bunny Yeager θυμάται: «Μετά από πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη (σ.σ. δούλευε εκεί ως μοντέλο), η Μπέτι αποφάσισε ότι ήρθε ο καιρός να κάνει διάλειμμα και να έλθει στο Μαϊάμι για λίγο διασκέδαση και λίγο ήλιο».
βετι2
«Τραβήξαμε πολλές φωτογραφίες στην παραλία» συνεχίζει η Bunny (που επίσης ήταν μοντέλο). «Πολλές από τις φωτογραφίσεις έγιναν σε απομονωμένες παραλίες, μήκους χιλιομέτρων. Αυτό μας επέτρεπε να τραβάμε φωτογραφίες χωρίς να μας διακόπτουν άγνωστοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου