Πρώτες Κυρίες: Οι καλύτερες τουαλέτες σε ορκωμοσίες προέδρων των ΗΠΑ

Αυτές οι Πρώτες Κυρίες έγραψαν ιστορία με τις στιλιστικές τους επιλογές στις τελετές ορκωμοσίας των συζύγων τους.
Οι Πρώτες Κυρίες έχουν υπάρξει συχνά trendsetters: Από τα καπέλα της Jackie O' μέχρι τα χρωματιστά, αμάνικα στιλ της Michelle Obama. Αλλά πριν αλλάξουν την ιστορία της μόδας, παρουσιάστηκαν στον πλανήτη πρώτη φορά στην τελετή ορκωμοσίας του συζύγου τους. Δες παρακάτω τις καλύτερες τουαλέτες σε τελετές ορκωμοσίας των τελευταίων 50 ετών.

Jacqueline Kennedy με δική της δημιουργία (1961)

 

Για την τελετή ορκωμοσίας του συζύγου της John F. Kennedy, η Jackie O φόρεσε ένα φόρεμα που είχε σχεδιάσει μόνη της σε συνεργασία με την Ethel Frankau, την επικεφαλής του custom salon στα Bergdorf Goodman.

Lady Bird Johnson με John Moore (1963)

 

H Lady Bird Johnson δεν ήταν η τυπική σύζυγος προέδρου. Ήταν πολύ μορφωμένη, φιλόδοξη και η κινητήρια δύναμη πίσω από τον σύζυγό της. Για την τελετή ορκωμοσίας, διάλεξε μία έντονη κίτρινη τουαλέτα από τον John Moore.

Pat Nixon με Karen Stark for Harvey Berin (1969)

 

Συνεχίζοντας το παράδειγμα της Lady Bird Johnson, η Pat Nixon διάλεξε μία έντονη κίτρινη τουαλέτα από την Karen Stark for Harvey Berin, απλά έδωσε και μία έξτρα λάμψη. Η τουαλέτα είχε χρυσά και ασημένια κεντήματα αλλά και αυστριακά κρύσταλλα.

Betty Ford με Frankie Welch (1975)

 

Δεν υπήρξε επίσημη τελετή ορκωμοσίας για τον Gerald Ford, αλλά η Betty Ford φόρεσε αυτό το ανοιχτό πράσινο φόρεμα από σιφόν, δημιουργία της Frankie Welch σε διάφορα επίσημα δείπνα.

Rosalynn Carter με Mary Matise for Jimmae (1977)

 

Η Πρώτη Κυρία, Rosalynn Carter, θα μπορούσε να είναι η Kate Middleton της εποχής της. Αντί να φορέσει ένα καινούριο φόρεμα, η νέα Πρώτη Κυρία φόρεσε την ίδια τουαλέτα, Mary Matise for Jimmae, που είχε φορέσει στην κυβερνητική τελετή του συζύγου της Jimmy Carter.

Nancy Reagan με James Galanos (1981)

 

Για την τελετή ορκωμοσίας, η Nancy Reagan διάλεξε μία one-shoulder τουαλέτα, James Galanos. Δεν ήταν πρώτη φορά που η Reagan φόρεσε Galanos και μάλιστα λέγεται πως η συγκεκριμένη τουαλέτα κόστισε πάνω από 10,000 δολάρια.

Nancy Reagan με James Galanos (1985)

 

Για μία ακόμη φορά, η Nancy Reagan με James Galanos για τη δεύτερη τελετή ορκωμοσίας του συζύγου τη, αλλά το 1985 επιλέγει μακριά τουαλέτα με κεντήματα και σιφόν. Σύμφωνα με το CBS, οι χάντρες που είχε το φόρεμα ράφτηκαν στο χέρι και χρειάστηκε πάνω από 300 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Barbara Bush με Arnold Scassi (1989)

 

Σε ηλικία 63 ετών, η Barbara Bush ήταν η πιο μεγάλη Πρώτη Κυρία του τελευταίου αιώνα. Για την τελετή ορκωμοσίας διάλεξε μία σκούρα μπλε τουαλέτα με βελούδινο πάνω μέρος και μακριά σατέν φούστα με ασύμμετρα κοψίματα, του Arnold Scassi.

Hillary Rodham Clinton με Sarah Phillips (1993)

 

Πριν γίνει η βασίλισσα του κοστουμιού, η Hillary Rodham Clinton ήταν μία λαμπερή Πρώτη Κυρία. Για την πρώτη τελετή ορκωμοσίας του συζύγου της, Bill Clinton, φόρεσε μία βιολετί Sarah Phillips δαντελένια τουαλέτα με κεντήματα. Το μωβ, που συχνά συνδέεται με τη βασιλεία, ήταν μια πολύ έντονη επιλογή.

Hillary Rodham Clinton με Oscar de la Renta (1997)

 

Για την δεύτερη τελετή ορκωμοσίας του Bill Clinton, η Hillary φόρεσε μία χρυσή τουαλέτα Oscar de la Renta. Κατά τη διάρκεια της στιλάτης ζωής της, ο Oscar de la Renta έχει υπάρξει αγαπημένος της Clinton.

Laura Bush με Michael Faircloth (2001)

 

Η Πρώτη Κυρία της οικογένειας Bush από τη δεύτερη γενιά, η Laura Bush, φόρεσε μία κόκκινη Michael Faircloth με δαντέλα η οποία είχε κεντημένους κρυστάλλους. Κατά τη διάρκεια των χρόνων του συζύγου της ως πρόεδρος των ΗΠΑ, η Laura φορούσε πιο ήπιες αποχρώσεις και πιο κλασσικά κοψίματα.

Michelle Obama με Jason Wu (2009)

 

Στιλιστικά μιλώντας, η Michelle Obama έσπασε τους κανόνες της Πρώτης Κυρίας, με πολλούς τρόπους. Συχνά διάλεγε άγνωστους σχεδιαστές για να τους προωθήσει, ψώνιζε στα Target και φορούσε καθημερινά brands όπως J.Crew. Για την πρώτη τελετή ορκωμοσίας του Barack Obama, φόρεσε μία one-shouldered τουαλέτα από σιφόν και μετάξι του σχεδιαστή Jason Wu, διακοσμημένη με λουλούδια από οργάντζα. Μέχρι και την ημέρα της ορκωμοσίας, ο σχεδιαστής Wu, σχετικά άγνωστος ακόμα, δεν είχε ιδέα πως η Michelle είχε διαλέξει δική του δημιουργία.

Michelle Obama με Jason Wu (2013)

 

Για την δεύτερη τελετή ορκωμοσίας του συζύγου της, η Michelle Obama στράφηκε στα σχέδια του Jason Wu για μία ακόμη φορά. Αυτή τη φορά, φόρεσε μία custom δημιουργία από κόκκινο σιφόν με crisscross λαιμόκοψη που αναδείκνυε τους γυμνασμένους ώμους και τα μπράτσα της.

 LADYLIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου