Η Η&Μ μας ταξιδεύει στο Παρίσι και την ιστορία της μόδας

Η νέα collection Conscious Exclusive από τις 7 Απριλίου βρίσκεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι ένα ρούχο μπορεί να σας ταξιδέψει μέχρι το… Παρίσι και να γυρίσει πίσω το χρόνο μέχρι και τρεις αιώνες; Σίγουρα εξωπραγματικό! Κι όμως η νέα συλλογή της H&M Conscious Exclusive μπορεί να το κάνει πραγματικότητα.

Η συλλογή δημιουργήθηκε μετά από συνεργασία της H&M με το Musee des Arts Decoratifs –βρίσκεται στη δυτική πτέρυγα του Λούβρου– και είναι εμπνευσμένη από τα ορόσημα της μόδας των τελευταίων τριών αιώνων που βρίσκονται ανάμεσα στις συλλογές του μουσείου καθώς και από έργα διάφορων καλλιτεχνών όπως ένας πίνακας του Γκουστάβ Μορώ ή τις Τρεις Χάριτες του Μποτιτσέλι. Το λανσάρισμά της στις 7 Απριλίου, προγραμματίστηκε με σκοπό να «τρέξει» ταυτόχρονα με την έναρξη της έκθεσης «Fashion Forward- 300 years of Fashion» που θα φιλοξενηθεί στο μουσείο.
hm2
Τα ρούχα της κολεξιόν παντρεύουν αρμονικά τα στοιχεία της ιστορίας με εκείνα του μοντερνισμού, ενώ συνολικά η H&M Conscious Exclusive περιγράφεται ως μια καλλιτεχνική συλλογή με εκλεπτυσμένη κομψότητα και άκρως περιβαλλοντικό χαρακτήρα καθώς για τη δημιουργία της χρησιμοποιήθηκαν καινοτόμα αειφόρα υλικά όπως βιολογικό βαμβάκι, ανακυκλωμένος πολυεστέρας, ανακυκλωμένο πολυαμίδιο και Tencel κ.α. Η συλλογή περιλαμβάνει ρούχα και αξεσουάρ για άντρες και γυναίκες, και αποτελεί μέρος του έργου Conscious για μια πιο αειφόρο μόδα.
hm3
Στην Ελλάδα, λοιπόν, στις 7 Απριλίου στο κατάστημα της Η&Μ στην Ερμού συνεργάτες και εκπρόσωποι Τύπου παρευρέθηκαν σε ένα αειφόρο πάρτι μόδας για να γιορτάσουν το λανσάρισμα της συλλογής Η&Μ Conscious Exclusive 2016. Επηρεασμένο από την καλλιτεχνική και εκλεπτυσμένη κομψότητα της Consciοus Exclusive, το σκηνικό είχε ως κεντρικά θέματα τη συλλογή και την έκθεση που παρουσίαζε τα καινοτόμα αειφόρα υλικά που την απαρτίζουν, την απεικόνιση της διαδικασίας σχεδιασμού της Η&Μ και την έννοια της Επαναχρησιμοποίησης,  Ανακατασκευής  και Ανακύκλωσης (remake, rewear, recycle).
hm4
Οι καλεσμένοι παρακολούθησαν το μουσικό show του Μύρωνα Στρατή και του Ησαΐα Ματιάμπα που απογείωσαν την εορταστική ατμόσφαιρα ενώ είδαν τις συλλογές H&M και H&M Conscious Exclusive φορεμένες από τους διάσημους παρευρισκόμενους της βραδιάς.
hm5
«Στην Η&Μ θέλουμε να προσφέρουμε αειφόρα, καλής ποιότητας μόδα σε όσους περισσότερες πελάτες γίνεται. Οι συλλογές Conscious δείχνουν το φάσμα των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα πιο αειφόρα υλικά. Αυτό που ζήσαμε σήμερα, μας δίνει ενέργεια να συνεχίσουμε με περισσότερο πάθος το έργο μας για αειφορία στη μόδα», αναφέρει η κυρία Sandrine Galparoli, Country Manager Ελλάδος & Βουλγαρίας.
hm6
* H συλλογή Conscious Exclusive διατίθεται από τις 7 Απριλίου σε περίπου 180 καταστήματα παγκοσμίως. Στην Αθήνα, η συλλογή θα βρίσκεται στην Ερμού 54 και στη Θεσσαλονίκη, στο κατάστημα επί της Τσιμισκή 20.
hm7 hm8 hm9 hm10 hm11 hm12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου