Υγεία Ομορφιά: 5 μαγικές τροφές για λαμπερό δέρμα

Φυσικά και τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς είναι με το μέρος μας στον αγώνα για λαμπερό δέρμα. Μην ξεχνάς όμως πως και η διατροφή που ακολουθούμε φαίνεται στο πρόσωπό μας! Παρακάτω θα μάθεις ποιες τροφές δίνουν λύση στα πιο συνηθισμένα προβλήματα ομορφιάς!
To αβοκάντο δεν είναι μυστικό πως κάνει πολύ καλό στην επιδερμίδα σου και μάλιστα είναι η απόλυτη λύση για εσένα ειδικά αν έχεις θέμα με την ξηροδερμία σου! Τα λεπτά μαλλιά που είναι πιο “εύθραυστα” και ευαίσθητα αλλά και τα λεπτά νύχια μπορούν να δυναμώσουν με αβοκάντο.
Όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να ενυδατώσει το ξηρό δέρμα σε βάθος και εσύ μπορείς να φτιάξεις μια μάσκα ενυδάτωσης αφού το αβοκάντο θα ενυδατώσει σε βάθος την επιδερμίδα σου αφού περιέχει βιταμίνη Ε.
Αντιγήρανση με σολομό! Μπορείς να ...ανακόψεις λιγάκι την πορεία της γήρανσης αν καταναλώνεις σολομό που περιέχει ασταξανθίνη και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και έτσι οι λεπτές γραμμές γίνονται ολοένα και λιγότερο εμφανείς.
Ακόμη ο σολομός περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, που είναι αντιφλεγμονώδη και καταπολεμούν τους ερεθισμούς, τις κοκκινίλες και το πρήξιμο.
Ξηροί καρποί! Ένα από τα "γρήγορα" σνακ που ωφελούν την επιδερμίδα σου. Τα αμύγδαλα προστατεύουν από τις ακτίνες UV, καθώς περιέχουν αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε σε υψηλή συγκέντρωση. Τα φουντούκια περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα και λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη, όπως και τα ψάρια.
Τα αβγά είναι μια από τις τροφές που έχεις με το μέρος σου αν θέλεις να έχεις λαμπερή επιδερμίδα. Τα αυγά είναι μια πλήρης πηγή πρωτεϊνών, περιέχουν επίσης βιοτίνη, απαραίτητη βιταμίνη που προστατεύει από την ξηροδερμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου