H αλήθεια πίσω από τον απατηλό κόσμο των social media. Μια 18χρονη ξεσπά (Pics+ Vid)

Το 18χρονο μοντέλο Essena O’Neill κήρυξε πόλεμο σε αυτό που την ανέδειξε, τον κόσμο των social media και αποκαλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα πίσω από την ονειρική ζωή των σελφι (Pics+ Vid)

Instagram, Facebook, Twitter και άλλα αποτελούν τον σκοπό τη ζωής δεκάδων χιλιάδων νεαρών κοριτσιών και αγοριών σε όλο τον κόσμο, που ζουν μόνο για να φωτογραφηθούν και να μοιραστούν αυτές τις λήψεις με τους φίλους και τους ακολούθους τους.


...
Η 18χρονη Essena O’Neill αποφάσισε να ξυπνήσει από το "παραμύθι" και να βάλει στην άκρη την ψεύτικη ζωή των social media, αρχίζοντας να ζει την πραγματικότητα.
Η πανέμορφη Essena από την Αυστραλία το έβαλε σκοπό της ζωής της να αφυπνίσει και να ενημερώσει και άλλους συνομήλικους της, και όχι μόνο, για το τι κρύβεται πίσω από τον λαμπερό κόσμο των φωτογραφιών και των αναρτήσεων στα social media.

Στην περιγραφή της συγκεκριμένης φωτογραφίας, η Essena αποκαλύπτει ότι χρειάστηκε να τη τραβήξει περισσότερες από 100 φορές, προκειμένου να καταφέρει να βρει την καλύτερη λήψη για το πως θα φαινόταν η κοιλιά της.
Η 18χρονη είχε 580.000 followers στο Instagram, 260.000 συνδρομητές στο κανάλι της στο YouTube και κάθε φωτογραφία ή εμφάνισή της σε αυτά γινόταν θέμα. Και ενώ είναι εύκολο να πιστέψει κάποιος ότι τα είχε όλα η πραγματικότητα, όμως ήταν διαφορετική. Κατάλαβε ότι κανένας από όλους αυτούς τους ανθρώπους που κοίταζαν μέσα από "την κλειδαρότρυπα" για να πάρουν μια γεύση από τη ζωή της ήταν αυτό που χρειαζόταν.

Έτσι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται και η σκληρή αλήθεια να βγαίνει στο φως μέσα από τα σχόλια που συνόδευαν τον τελευταίο καιρό τις φωτογραφίες της.
Ψεύτικες λήψεις , εξαντλητικές δίαιτες, ατελείωτες ώρες γυμναστικής και υπερπροσπάθεια για τα φλας μιας φωτογραφία ή μιας σέλφι και όταν το φλας έσβησε, έμενε το τίποτα.

Η Essena αποφάσισε ότι θέλει πια να ζει στην πραγματικότητα, έτσι αποφάσισε να κλείσει όλους τους λογαριασμούς της στα social media, για να αποτοξινωθεί από αυτά, λέγοντας πως "Ήμουν δυστυχισμένη, είχα κολλήσει και ήμουν θυμωμένη. Δεν απολάμβανα να εκφράζομαι μέσω της γραφής ή της υποκριτικής, όπως έκανα όταν ήμουν παιδί, τα είχα χάσει όλα. Ήθελα να κάνω αυτό που αγαπώ, χωρίς να περιμένω έγκριση από κανέναν, χωρίς να με κρίνει κάποιος, χωρίς να χρησιμοποιώ φίλτρα. Δεν θέλω πια να με ακολουθούν".
Η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της στα social media στα 12 της και αποκάλυψε ότι στα 18 της τα καλύτερα πρακτορεία μοντέλων στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ ήθελαν να την εντάξουν στο δυναμικό της, για να ζήσει το παραμύθι. "Τα είχα όλα στις φωτογραφίες, στη ζωή μου δεν είχα τίποτα. Ήμουν δυστυχισμένη", αποκαλύπτει η Essena.
Με ένα βίντεο, το τελευταίο της στο You Tube εξηγεί την βιομηχανία των social media και τον τρόπο που λειτουργούν, καλώντας τους χρήστες να καταναλώσουν όλο και περισσότερα.


Πηγή: elitedaily)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου