Σάββατο σήμερα! Όσα πρέπει να κάνεις αν θες να μείνεις ξύπνια ως αργά

Θυμάσαι που κάποτε ήσουν party animal; Τώρα για να βγεις για ένα ποτό, πρέπει να το έχεις προγραμματίσει μέρες, γιατί η καθημερινότητά σου είναι τόσο απαιτητική, που γυρνάς σπίτι σου κουρασμένη, εξαντλημένη και το μόνο που έχεις πραγματικά ανάγκη είναι να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, να αράξεις στον καναπέ σου, να πιεις ένα κρασάκι και ύστερα να πας για ύπνο.
Υπάρχουν όμως φορές που δεν πρέπει να κοιμηθείς! Είτε επειδή έχεις διάβασμα, είτε γιατί έχεις να κάνεις δουλειά στο laptop, ή ακόμα επειδή θέλεις να δεις την αγαπημένη σου ταινία, που ξεκινάει στις 2 το βράδυ. Έλα όμως που με το που ξαπλώσεις στον καναπέ σου, είναι ζήτημα μιας ώρας (το πολύ) να σε πάρει ο ύπνος!
Μπορεί να σε έχουμε συνηθίσει σε συμβουλές  και trick για το πώς να κοιμηθείς σαν πουλάκι, αλλά έχουμε και τον τρόπο να ξαγρυπνίσεις, αν κι εφόσον χρειάζεται!
#1 Γυμναστική
Η άσκηση βοηθάει το σώμα να «ξυπνήσει» και η ενέργεια αυτή που νιώθεις παίρνει τη νύστα μακριά. Δεν εννοούμε φυσικά να κάνεις βάρη βραδιάτικα, αλλά ένας περίπατος ή μερικές ασκήσεις yoga, θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση.
#2 Απογευματινός ύπνος
Ένας υπνάκος το απόγευμα, είναι ό,τι πρέπει για να σε ξεκουράσει και να σε βοηθήσει να αντέξεις περισσότερο το βράδυ. Είκοσι με τριάντα λεπτά αρκούν για να νιώσεις φρέσκια και αναζωογονημένη. Μην κοιμηθείς πολύ ώρα, γιατί όταν ξυπνήσεις, αντί για ενέργεια  θα νιώθεις εξαντλημένη και ότι νυστάζεις κι άλλο.
#3 Πιες ένα καφεδάκι
Η επίδραση της καφεΐνης στον οργανισμό μας, διαρκεί για περίπου 8 ώρες. Οπότε, ανάλογα με το τι ώρα υπολογίζεις να πας για ύπνο, σκέψου πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πιεις ένα καφεδάκι. Μην κάνεις το λάθος που κάνουν πολλοί, να πιεις καφέ το βράδυ, γιατί τελικά δεν θα καταφέρεις να κοιμηθείς καθόλου, ακόμα και όταν τελειώσεις τη δουλειά σου, ή τέλοσπάντων ό,τι σε κρατάει ξύπνια ως αργά.
#4 Ελαφρύ βραδινό γεύμα
Απόφυγε να φας πολύ και βαριά το βράδυ, γιατί αν παραφουσκώσεις το στομάχι σου, όχι μόνο δεν θα μπορείς να δουλέψεις, αλλά θα νιώσεις σύντομα τα μάτια σου να κλείνουν. Το βαρύ φαγητό και το ποτό, σου προκαλούν νύστα, γι’ αυτό, το βράδυ, προτίμησε να δειπνήσεις ελαφριά και να πιεις πολύ νερό. Αν ετοιμάσεις ένα θρεπτικό και υγιεινό βραδινό, θα βοηθήσεις σημαντικά το σώμα σου να χωνέψει ευκολότερα την τροφή που κατανάλωσες, δίνοντάς του την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι για το ξενύχτι που έπεται. Φυσικά, μην κάνεις το λάθος να μείνεις νυστική, γιατί αν δε δώσεις στον οργανισμό σου καύσιμα για να δουλέψει, τότε οι μηχανές θα σβήσουν.
#5 Κάνε πράγματα που σε κρατούν σε εγρήγορση.
Συγύρισε λίγο το σπίτι ή βάλε μουσική και χόρεψε. Γιατί αν ανάψεις κεράκια και ξαπλώσεις στον καναπέ σου, θα χαλαρώσεις και είναι λογικό μετά από λίγο να θες να κοιμηθείς κιόλας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου