Εμείς και Εμείς: Που είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς

Το «Εμείς και Εμείς» αγαπήθηκε όσο λίγες σειρές στην ελληνική τηλεόραση. Ήταν τα «Φιλαράκια» της εποχής, μια όμορφη παρέα που την χώριζε μια μεσοτοιχία.
Προβλήθηκε για πρώτη φορά στο MEGA το 1994 και διήρκησε για τέσσερις ολόκληρους κύκλους, συμπληρώνοντας 141 επεισόδια. Με υψηλές τηλεθεάσεις, πρωταγωνιστές που μπήκαν απευθείας στα ελληνικά σπίτια και ένα σενάριο που έφερε την υπογραφή των Πάνου Αμαραντίδη και Σπύρου Μεταλληνού
και έβγαζε ατάκες και πολύ γέλιο.
Ποιος να ξεχάσει την τηλεοπτική Παρθένα Ουσταμπασίδου με τον «Αντωνάκη» της, τη δυναμική Νατάσα Σαριτζόγλου και τη φιλόλογο Μαρία Θεοφάνους και σύζυγο του ηλεκτρολόγου αυτοκινήτων, Στέλιου Δαμίγου; Εμβληματικοί χαρακτήρες που πέρασαν απευθείας στο τηλεοπτικό dna των θεατών. To Μεγάλο Κανάλι αποφάσισε να επαναφέρει την κωμική σειρά και να την εντάξει ξανά στο μεσημεριανό πρόγραμμά του (καθημερινά στις 13.10), ελλείψει προφανώς νέων παραγωγών.
Ταξιδεύουμε έτσι, πίσω στον χρόνο τότε που όλα έμοιαζαν λιγότερο ένοχα, οι ηθοποιοί της σειράς είχαν τη φρεσκάδα των νιάτων, οι τηλεθεατές δεν ήταν τόσο υποψιασμένοι και οι τηλεοπτικές δουλειές στηρίζονταν στο κέφι και τον αυτοσχεδιασμό. 21 χρόνια πέρασαν από τότε. Κάποιοι από τους ηθοποιούς της πετυχημένης σειράς έχουν αλλάξει πλέον δουλειά, άλλοι μετανάστευσαν στο εξωτερικό, ενώ κάποιοι τρίτοι ασχολούνται ακόμη με την ηθοποιία και αναζητούν τον επόμενο ρόλο που θα γράψει ιστορία.
Ψάξαμε, ρωτήσαμε και μάθαμε που βρίσκονται σήμερα οι «Εμείς και Εμείς»:
H Mαρία Κανελλοπούλου (Αντωνία Λαζαρίδου) ασχολείται πλέον με την πολιτική, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Εκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε γρήγορα αισθητή την παρουσία της στην ελληνική βουλή και θα την συναντήσεις στο κέντρο της Αθήνας, να διεκδικεί μαζί τον υπόλοιπο κόσμο καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Η Ελένη Γερασιμίδου (Παρθένα Ουσταμπασίδου) έχει επίσης, αναμειχθεί με τα κοινά ενώ στις εκλογές του 2015 εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ στην περιφέρεια της Β' Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα, προκάλεσε μια φωτογραφία που έδειχνε τη γνωστή ηθοποιό και πολιτικό στη στάση να περιμένει καρτερικά το λεωφορείο μετά από πολύωρη ψηφοφορία στη Βουλή.
Η Μαρία Φιλίππου (Μαρία Θεοφάνους-Δαμίγου) εργάζεται ακόμη ως ηθοποιός, πρωταγωνιστώντας αυτή την περίοδο στην sold out παράσταση «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα». Μένει στο Μενίδι και έχει μεγάλη αδυναμία στους δύο γιους της, Φίλιππο και Ευάγγελο.
Ο Βασίλης Κούκουρας (Βασίλης Παπαδόπουλος) παρουσίαζε μέχρι πριν λίγο καιρό μεταμεσονύχτιο τηλεπαιχνίδι στον ΑΝΤ1 και καλούσε τους τηλεθεατές να... βρουν τη λέξη που θα τους χαρίσει ένα μεγάλο ποσό. Δεν έχει εγκαταλείψει τον χώρο της υποκριτικής ενώ προσπαθεί ακόμη να αποτινάξει από πάνω του τον ρόλο του «Μάνθου Φουστάνου» στο Κων/νου και Ελένης, έναν ρόλο που τον καθιέρωσε στη συνείδηση του κοινού αλλά του έκλεισε στη συνέχεια τηλεοπτικές πόρτες.
Η Νατάσα Μανίσαλη (Νατάσα Σαριτζόγλου) δηλώνει ακόμη ηθοποιός, είναι παντρεμένη με τον ίδιο άνδρα από το 1996 και στέκεται ξανά στα πόδια της μετά από μία περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία της και χρειάστηκε να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο. Συνεχίζει όπως η Νατάσα του έργου, να μην χάνει το γέλιο και την αισιοδοξία της.
Η Σμαράγδα Διαμαντίδου (Σμαράγδα Λαζαρίδου) έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια και ζει πλέον στο κέντρο της Αθήνας. Τα παιδιά της είναι αυτή τη στιγμή η απόλυτη προτεραιότητά της, ενώ ασχολείται ενεργά με τα social media. Εκτός από το «Εμείς και Εμείς» τη θυμόμαστε έντονα και από την συμμετοχή της στη «Θηλυκή Εταιρία» του Νίκου Περάκη που παίχτηκε το 1999 στους κινηματογράφους.
Ο Στέλιος Παύλου (Στέλιος Δαμίγος) αποφάσισε να εγκαταλείψει τους εξοντωτικούς ρυθμούς της Αθήνας και να μείνει μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καβάλα. Το 2014 μάλιστα, είχε βάλει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος στον τόπο καταγωγής του δεν κατάφερε όμως, να εκλεγεί. Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας με τους δικούς του ανθρώπους να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του.
Ο Γιώργος Γιαννούτσος (Μάκης Τουφεξής) δεν άντεξε την ανασφάλεια και την εποχιακή ανεργία που συνοδεύει το επάγγελμα του ηθοποιού και αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κόσμο του θεάματος και να στραφεί σε άλλο επαγγελματικό τομέα. Σήμερα, εργάζεται ως υπάλληλος στον ΟΤΕ ενώ έχει δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.
Όσο για τους σεναριογράφους της σειράς, ο Πάνος Αμαραντίδης συνεχίζει να εργάζεται ως καθηγητής φιλολογίας ενώ διδάσκει παράλληλα σε δραματικές σχολές. Μετά το «Εμείς και Εμείς» υπόγραψε μαζί με τον Σπύρο Μεταλληνό το σενάριο της σειράς «Με δύο μαμάδες», για να συνεχίσει ύστερα με τα σήριαλ «Άκρως Οικογενειακόν», «Η ώρα η Καλή» (99 επεισόδια, τρεις κύκλοι, βραβείο σεναρίου), «Λατρεμένοι Γείτονες» (τον πρώτο κύκλο) και την τελευταία του σειρά στον ΑΝΤ1 «Ελεύθερος και Ωραίος». Τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκε με την απόδοση του κειμένου του θρυλικού μιούζικαλ «Ο Βιολιστής στη Στέγη», που ανεβαίνει από τις 17 Απριλίου στο θέατρο Badminton. Ο δεύτερος σεναριογράφος της σειράς «Εμείς και Εμείς», Σπύρος Μεταλληνός, βρίσκεται αυτή τη στιγμή μόνιμα στο Λονδίνο και θεωρείται ένας πολύ πετυχημένος επαγγελματίας οδοντίατρος.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες των ηθοποιών, όπως είναι σήμερα:







πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου