Εσείς κάνετε sexting; Τι λένε οι ειδικοί για τη νέα συνήθεια;

Η ανταλλαγή μηνυμάτων ερωτικού περιεχομένου μεταξύ ενηλίκων, γνωστή ως sexting, φαίνεται να είναι πιο συχνή από ότι πιστεύουμε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που παρουσιάστηκαν στο 123ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολόγων.
Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 88% των συμμετεχόντων είχε ανταλλάξει
τέτοιου είδους μηνύματα και το 82% τα είχε στείλει στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Επίσης, σχεδόν το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα έστειλαν στο πλαίσιο μιας σοβαρής σχέσης και το 43% ως μέρος μιας περιστασιακής σχέσης. Επιπλέον, οι ερευνητές βρήκαν ότι τα υψηλότερα επίπεδα sexting σχετίζονταν με μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση, ειδικά για εκείνους σε σοβαρή σχέση.
Στην έρευνα συμμετείχαν 870 άτομα (πάνω από τα μισά ήταν γυναίκες), ηλικίας 18-82 ετών.

Το sexting έχει χαρακτηριστεί από πολλούς δραστηριότητα με αυξημένη επικινδυνότητα, συνδεόμενη με συμπεριφορές, όπως οι επαφές χωρίς προφυλάξεις και αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία (π.χ. σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις). Η άποψη αυτή, όμως, δεν φωτίζει τις πιθανές θετικές επιδράσεις της ανοικτής σεξουαλικής επικοινωνίας με τον/ τη σύντροφο, που προσφέρει.

«Λαμβάνοντας, λοιπόν,  υπόψη τις πιθανές συνέπειες -θετικές και αρνητικές-, που η πρακτική αυτή μπορεί να έχει στη σεξουαλική υγεία, είναι σημαντικό να συνεχιστεί η διερεύνηση του ρόλου που το sexting μπορεί να διαδραματίσει στις σύγχρονες ερωτικές και σεξουαλικές σχέσεις», δήλωσε η Emily Stasko από το Πανεπιστήμιο του Drexel, που παρουσίασε την έρευνα.
Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου