4 λόγοι που το πορνό κάνει καλό στις γυναίκες

Μπορεί στο άκουσμα της λέξης πορνό να κοκκινίζεις, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι κάνει πολύ καλό. Ω, ναι. Ώρα για τολμηρές αποφάσεις!
Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Τα έχουμε ξαναπεί και ξαναγράψει. Το πορνό εδώ και πολλά χρόνια διχάζει αλλά όλο και περισσότερο πληθαίνουν έρευνες και άρθρα που θέλουν να έχει ευεργετικές ιδιότητες στην συναισθηματική και κυρίως σεξουαλική ζωή.

Σε μια καθημερινότητα γεμάτη άγχος, ανασφάλεια και οικονομική κρίση, το να έχεις διάθεση για σεξ αλλά και να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή, σου μοιάζει πολυτέλεια. Έλα, όμως, που δεν είναι.
Τέσσερις λόγοι θα σου αποδείξουν ότι το να βλέπεις πορνό, μόνο κακό δε θα σου κάνει. Ένα κλικ λοιπόν απέχει από την ηδονή και τις θετικές επιπτώσεις της.

Βοηθά στην επικοινωνία με τον σύντροφό μας

Έχουμε ξαναγράψει τα οφέλη του να βλέπει μια γυναίκα πορνό με τον σύντροφό της. Παρόλο που είμαστε στο 2015 αρκετές από εμάς δεν παραδεχόμαστε ότι αυνανιζόμαστε ή ακόμη και ότι παρακολουθούμε πορνό. Αρκετές γυναίκες άρχισαν να απελευθερώνονται με τις ''50 αποχρώσεις του γκρι''. Βέβαια, δε φταίμε μόνο εμείς. Έρευνες έχουν δείξει πως αρκετοί άνδρες δε δέχονται να βλέπουν πορνό με το κορίτσι τους.
"Το πορνό μπορεί να βοηθήσει στην σεξουαλική και συναισθηματική επικοινωνία με τον σύντροφό μας'', υποστηρίζει ο ψυχολόγος David Schnarch στο βιβλίο του ''Η Ανάσταση του σεξ: Λύσε τα σεξουαλικά σου προβλήματα και επαναστάτησε στη σχέση σου''.
Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι η παρακολούθηση πορνό βοηθά και τους δυο σας να ανοιχτείτε μεταξύ σας όσον αφορά τις φαντασιώσεις σας.

Επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι κάνει καλό

Έχουμε διαβάσει αρκετές φορές ότι η παρακολούθηση πορνό ενδέχεται να κάνει κακό στη σεξουαλική ζωή από την άποψη ότι ανεβάζει τον πήχη στις προσδοκίες. Βέβαια, ας μην γελιόμαστε. Ούτε έφηβες είμαστε, ούτε περνάμε όλη μας τη μέρα μπροστά από μια οθόνη και βλέπουμε συνεχώς ερωτικές ταινίες. Αρκετές είναι οι έρευνες που έχουν δείξει ότι οι ερωτικές ταινίες έχουν προκαλέσει μείωση των σεξουαλικών εγκλημάτων.
Μελέτη που έγινε σε 688 Δανούς ενήλικες (γυναίκες/άνδρες) έδειξε ότι η παρακολούθηση πορνό είχε θετικές επιπτώσεις στη σεξουαλική τους ζωή, στην αυτοπεποίθηση που είχαν κατά τη διάρκεια του σεξ, στην αντίληψη για το αντίθετο φύλο ακόμα και για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη ζωή. Το συμπέρασμα, μεταξύ των άλλων, ήταν πως όσο περισσότερο έβλεπε κάποιος πορνό, μεγαλύτερα ήταν τα οφέλη που είχε.

Σε εμπνέει

Όπως και να έχει το πορνό εξάπτει τη φαντασία. Ακόμη και αν δεν έχεις διάθεση, εάν δεις μια ερωτική ταινία καλογυρισμένη και με kinky περιεχόμενο είναι πολύ πιθανό να σου ανοίξει η ''όρεξη'' για σεξ. Σκέψου επίσης να εκτυλίσσεται ένα σενάριο που φαντασιώνεσαι στο πορνό που βλέπεις!

Είναι ευχάριστο και απελευθερωτικό

Ο αυνανισμός όπως και να έχει μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα και ευχάριστα. Μας απελευθερώνει όπως και το πορνό. Ο πορνοστάρ James Deen, ναι αυτό το σέξι αγόρι, θεωρεί πως δεν πρέπει να υπάρχει πορνό μόνο για γυναίκες γιατί κατά την άποψή του η γυναίκα απομονώνεται ως γένος. Δηλαδή, δίνεται στον άλλον η οπτική ότι οι γυναίκες έτσι πρέπει να κάνουν σεξ κάτι που δε βοηθά καθόλου τις γυναίκες, ούτε τις εξισώνει με τον άνδρα.
Πηγή: http://www.marieclaire.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου