Εξομολογήσεις ενός άντρα: Η κοπέλα του κολλητού

Είναι μια λεπτή διαχωριστική γραμμή. Τόσο λεπτή που άπαξ και την περάσεις γίνεσαι επεισόδιο στον Κόκκινο Κύκλοτου Πάνου Κοκκινόπουλου.

Το θέμα είναι άβολο, το ξέρω. Αλλά έχει συμβεί σε όλους μας και θα συμβεί και στους υπόλοιπους που δεν έχει συμβεί.
Και κάπως έτσι η κοπέλα του κολλητού μπορεί να γίνει το αντικείμενο για μια μάχη που θα ζήλευαν και στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. But she is not precious...

Του Δημήτρη Δρίζου
ΟΚ, αν ο φίλος σου έχει κοπέλα και την ποθήσεις σπας έναν άγραφο νόμο. Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα βαπόρι για την Περσία. Ναι, τόσο μακριά. Γιατί μια φιλία δεν μπορεί να χαλάσει για μια γυναίκα και το ξέρεις. Η κοπέλα δεν το ξέρει. Όπως καλύτερα να μην μάθει ότι την γουστάρεις και εσύ γιατί οι γυναίκες τα λένε όλα. Σε όλους. Όλα.
Θα ξεκινήσω με την καλύτερη των περιπτώσεων: Αυτή που το καταλαβαίνεις νωρίς. Ότι είσαι ερωτευμένος με την κοπέλα του κολλητού σου. Ευτυχώς το καταλαβαίνεις γρήγορα, οπότε μην σε πιάνει (μεγάλος) πανικός. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απομακρυνθείς για λίγο καιρό. Θυμάσαι τι συνέβη στα Φιλαράκια, όταν ο Chandler φίλησε την κοπέλα του Joey, την Cathy; Δεν θες να καταλήξεις μέσα σε ένα κουτί έτσι;
Επειδή όμως οι γυναίκες έχουν ένα σύστημα εντοπισμού του ερωτευμένου-καψούρη, έχε το νου σου. Είναι κατάσταση κινδύνου. Ναι, είναι αυτό που εξιτάρει τις γυναίκες. Πιθανότατα θα προσπαθήσει να κάνει κίνηση μετά τον πρώτο γερό καυγά με τον φίλο σου. Γιατί αυτόματα θα δει πως είσαι όλα όσα δεν είναι εκείνος. Πάρε μέτρα δραστικά. Καλά, μην μείνει άπλυτος για να μην σε πλησιάσει. Αλλά απομακρύνσου βρε παιδάκι μου και εσύ.
Τώρα θα πάμε στην χειρότερη των περιπτώσεων: Κάνεις κάτι με την κοπέλα ενώ είναι με τον κολλητό σου. Η λέξη ντροπή είναι πολύ μικρή για να περιγράψει εσένα και εκείνη. Και επειδή ότι έγινε δεν ξεγίνεται, πάμε στην επόμενη μέρα μετά την καταστροφή. ΟΚ, δεν αξίζεις να λέγεσαι φίλος και εκείνη κοπέλα για σχέση. Μην απομακρυνθείς αυτή την φορά. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα θα πρέπει να κάτσεις να τα λουστείς (χεχεχε). Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με την κοπέλα (καλό κουμάσι και δαύτη) και να ξεκαθαρίσετε ότι ήταν κάτι λάθος. Αν είστε ερωτευμένοι και οι δυο (δύσκολο), τότε κάνε την καρδιά σου πέτρα, κάνε και το στομάχι σου γιατί θα την φας την μπουνιά, και μίλα στον κολλητό σου. Δεν θα σε καταλάβει και με το δίκιο του. Αλλά καλύτερα να είσαι ειλικρινής (έστω και αργά) παρά να κοροϊδεύεις τον κολλητό σου.
Πάμε στο αντίστροφο; Κίνηση από την κοπέλα του κολλητού σου. Ότι και αν της έχει κάνει (εννοείται πως το... κέρατο και οι χειροδικίες δεν είναι μέσα) δεν δικαιολογεί να κάνει κίνηση. Πόσο μάλλον στον κολλητό του αγοριού της. Τι κάνεις; Ναι, σωστά μάντεψες. Θα το πεις στον φίλο σου. Μια τέτοια γυναίκα δεν αξίζει ούτε σε εκείνον, ούτε σε εσένα. Ναι, είσαι καλός φίλος και έτσι πρέπει να κάνεις.
Αν πάλι έχεις υποπέσει στην μοιχεία και εσύ και η κοπέλα (και δαύτη είναι το σωστό), τότε πάλι πρέπει να παραδώσεις το αξίωμα της φιλίας και να μην ξαναμιλήσεις ποτέ.
Ναι, ΟΚ μπορεί να ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά. Να είναι αμοιβαίο. Και αυτό έχει συμβεί... στον Κόκκινο Κύκλο. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν από τους δυο σας να πατήσετε πάνω σε μια φιλία ή να πληγώσετε έναν άνθρωπο που προφανώς σας αγαπάει και τους δυο. Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο και για σένα και για την κοπέλα.
Αλλά τι προτιμάς πραγματικά; Να ζεις με τις τύψεις ότι κοροϊδεύεις τον φίλο σου; Ή να ζεις με την συνείδηση σου καθαρή και να είσαι ένας φίλος σωστός;
Κάπως έτσι και ο Λάκης Τζορντανέλι έκανε επιτυχία πάντως. Και αν δεν τα καταφέρεις, ο κύριος Κοκκινόπουλος θα μεταφέρει εξαιρετικά την ιστορία στην οθόνη...
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου