Η Αντζελίνα Τζολί στο Βατικανό για την προβολή του «Αλύγιστου»

Στη Ρώμη βρέθηκε η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντζελίνα Τζολί, προκειμένου να παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας που έχει σκηνοθετήσει με τίτλο «Αλύγιστος». Η προβολή της ταινίας έγινε έπειτα από πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου.


Η ταινία προβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο «Casina Pio IV», ένα περίπτερο που βρίσκεται στους κήπους του Βατικανού και στεγάζει την Ποντιφική Ακαδημία των Κοινωνικών Επιστημών. Μετά την προβολή της ταινίας η Τζολί, την οποία συνόδευε ο αδελφός της, τα δύο από τα έξι παιδιά της και ένας μεταφραστής, οδηγήθηκαν στο αποστολικό παλάτι, την επίσημη κατοικία του Πάπα, στην αίθουσα του Θρόνου, έναν προθάλαμο της βιβλιοθήκης όπου ο πάπας πραγματοποιεί τις ακροάσεις του. Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε στην ηθοποιό έναν σύντομο χαιρετισμό. Όπως συνηθίζει να προσφέρει σε όλους του τους επισκέπτες, της έδωσε ένα ροζάριο.



EPA/OSSERVATORE ROMANO / HANDOUT
«Αλύγιστος»

Υμνώντας την ανθρώπινη θέληση για ζωή, η - βραβευμένη με Όσκαρ - Αντζελίνα Τζολί αναλαμβάνει την παραγωγή και τη σκηνοθεσία ενός επικού βιογραφικού δράματος, που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του πρόσφατα αποθανόντα 97άχρονου βετεράνου πολέμου και Ολυμπιονίκη, Λούι Ζαμπερίνι, όπως την αφηγήθηκε η Λόρα Χίλενμπραντ στο μπεστ σέλερ «Unbroken: A World War II story of survival, resilience and redemption». Με τους Τζακ Ο' Κόνελ, Γκάρετ Χέντλαντ, Ντόνολ Γκλίσον, Μιγιαβί και Φιν Γουίτροκ και με τη σεναριακή υπογραφή των - επίσης βραβευμένων με Όσκαρ - αδερφών Κοέν, η ταινία αποτυπώνει την περιπέτεια του αθλητή στίβου, που, συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Χίτλερ, που ζήτησε να τον γνωρίσει. Αυτός ο άνθρωπος κατόρθωσε να επιβιώσει από αεροπορικό δυστύχημα, επιπλέοντας σε μια σχεδία επί 47 μέρες, πριν τον βρουν οι Ιάπωνες και τον στείλουν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, όπου η επιβίωσή του από τα βασανιστήρια δεν μπορεί να ερμηνευθεί παρά ως «θαύμα»…
Σύμφωνα με τα λόγια του: «Ένα κομμάτι σου ακόμα πιστεύει πως μπορείς να παλέψεις και να επιβιώσεις, ανεξάρτητα από ό,τι γνωρίζει το μυαλό σου. Όπου υπάρχει ακόμα ζωή, υπάρχει ελπίδα. Το τι θα γίνει είναι στα χέρια του Θεού».

Εκτός από τη 39χρονη Τζολί, για την προβολή ταξίδεψε στη Ρώμη και ο εγγονός του Λούι Ζαμπερίνι.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου