14η Athens Designes Xclusive Week - οι προτάσεις των σχεδιαστών

14η Athens Xclusive Designers Week 
23 Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές μόδας στη μεγαλύτερη πασαρέλα της Αθήνας, από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου!
Η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week αποκαλύπτει τις αληθινές τάσεις της μόδας για 14η φορά, για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014, από τις 18 έως 21 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού....

Η Athens Xclusive Designers Week, που πάντα στηρίζει ουσιαστικά την Ελληνική μόδα, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες σχεδιαστές, του Μιχάλη Ασλάνη και να αποδώσει τον ελάχιστο δυνατό φόρο τιμής στη 40χρόνη πορεία του στην Ελληνική μόδα, θα δημιουργήσει έναειδικό εκθεσιακό αφιέρωμα, το οποίο θα είναι ανοικτό στο κοινό για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης.
23 Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές θα παρουσίασουν τις νέες δημιουργίες τους στη μεγαλύτερη πασαρέλα της πόλης:
Η 14η AXDW έχει την τιμή να φιλοξενεί για πρώτη φορά στην πασαρέλα της το διάσημο και θρυλικό οίκο ESCADA που θα παρουσιάσει τη νέα Resort συλλογή του με την υπογραφή του Fashion Director του Οίκου, Daniel Wingate. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συλλογή δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά αλλού στον κόσμο και η πρώτη επίσημη παρουσίαση της θα γίνει στην 14η AXDW, παρουσία της Brand Director της ESCADA, Bettina Hammerl και της ομάδας της!
Η AXDW, στρατηγικά επιλέγει να συνεργάζεται με τους Έλληνες σχεδιαστές που δρουν στο εξωτερικό και αυτή τη φορά έχει τη χαρά να υποδέχεται τον Πάνο Παπαδόπουλο, το σχεδιαστή που βρίσκεται πίσω από το άκρως επιτυχημένο brand PANOS EMPORIO, παγκοσμίως γνωστό για τις συλλογές ρούχων και μαγιό!Ο Πάνος είναι πλέον ένας από τους πιο άξιους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό και παρουσιάζει τη δουλειά του για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ο καταξιωμένος Έλληνας σχεδιαστής Makis Tselios, υπόσχεται να  μας καταπλήξει καθώς θα παρουσιάσει την καλοκαιρινή συλλογή του Collection Atelier 2014 για τη γυναίκα και τον άνδρα, επηρεασμένη από εποχή 1920-1930 και με μουσική jazz-swing!
Οι Deluxe Street Wear δημιουργίες της συλλογής Apostolos Mitropoulos for Underground και το Ancient Greek concept της συλλογής Underground έρχονται για να κλέψουν τις εντυπώσεις!
Ο σχεδιαστής Laskaris, μας μαθαίνει να....κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα σε μια επίδειξη γεμάτη ρομαντισμό, με ιδιαίτερο concept που θα επιμεληθεί η Μπέσυ Μάλφα: H ευχή της μικρής Φανής από το Make-A-Wish (Κάνε- μια- ευχή – Ελλάδος) να γίνει σχεδιάστρια μόδας πραγματοποιείται με τη δημιουργία 2 φορεμάτων σχεδιασμένων από την ίδια, που ανέλαβε να δημιουργήσει και να παρουσιάσει στην επίδειξη του ο σχεδιαστής! Επιπλέον, ο Laskaris θα επιμεληθεί και το φόρεμα που σχεδιάσε η 13χρονή Φανή για να φορέσει η ίδια στην παρουσίαση!
Η Athina Korda κάνει το ντεμπούτο της στην πασαρέλα της AXDW: Ρούχα σε γεωμετρικές, αυστηρές γραμμές, σκούρα χρώματα και αντιθετικά υλικά συνθέτουν το ύφος της νέας της συλλογής.
O Valtadoros παρουσιάζει τη νέα του συλλογή για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2014 με θέμα το Galactic Butterfly των Μάγιας.  Τα ζωντανά χρώματα και τα έθνικ σχέδια της συλλογής, που συνδέονται άμεσα με την ‘’πεταλούδα΄’ των Μάγιας, δίνουν στη συλλογή ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και εντυπωσιάζουν με την ένταση  τους.
Ο ιστορικός οίκος Faliakos by Petridis μοιράζεται το όραμα του για τη μόδα με το κοινό της AXDW για πρώτη φορά και θα παρουσιάσει τη νέα του Haute Couture συλλογή.
O Konstantinos Mitrovgenis ξεχωρίζει για τα πολυμορφικά σχέδια του και τα εκκεντρικά θέματα των συλλογών του.  Για 1η φορά παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη συλλογή μαγιό με τίτλο «Life»,  που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στο κόκκινο!
Το avant-garde δίδυμο Celebrity Skin παραμένει πιστό στη θεατρικότητα και στα χειροποίητα αξεσουάρ. Η νέα συλλογή έχει τίτλο Raw, ενώ οι celebrities που θα περπατήσουν φέτος στην πασαρέλα των Celebrity Skin θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα!
Ο Panos Apergis είναι ένα φρέσκο πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της μόδας. Το έθνικ στοιχείο υπερισχύει στις συλλογές του και τον κάνει να ξεχωρίζει με το προσωπικό του στυλ σε ρούχα και αξεσουάρ. Φέτος η έμφαση θα δοθεί στα βιομηχανικά δέρματα, με laser cut που τους δίνει την αίσθηση της δαντέλας!
Ο οίκος Kathy Heyndels, γνωστός στο χώρο της μόδας για τις υψηλής ραπτικής δημιουργίες του, με επικεφαλής τον Γιάννη Τόγκο, παρουσιάζει τη νέα συλλογή στην οποία μπερδεύει το Rock με το Chic.  Σιλουέτες απόλυτα θηλυκές με στοιχεία  Rock που αναδεικνύουν την άνεση παντρεμένη με την κομψότητα!
Ο θεσμός των New Designers Awards πραγματοποιείται για 14η φορά και 9 νέα ταλέντα κρίνονται από μια έγκριτη κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από σχεδιαστές, fashion editors και buyers, και διεκδικούν σημαντικά έπαθλα. Λίγο πριν τη μεγάλη απονομή, ο νικητής του Best New Designer της προηγούμενης σεζόν, Insomniac by Spiros Stefanoudakis και η Carmen Emanuela Popa, νικήτρια του βραβείου Best Catwalk της 12ης AXDW,   θα παρουσιάσουν τις νέες τους συλλογές.
Οι σχεδιαστές που θα διαγωνιστούν στα NDA είναι οι εξής:
Katerina Papagianni, Anastasia Dosi, 360 Project, 180 Degrees, Bold & Locked, 
Ellen S & F. Erotokritos, Nicolaos, Aida, LKC by Loukia Kyriakou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου