SPRING-SUMMER 2013 PREVIEW: Οι 6 πιο καυτές τάσεις της νέας σεζόν...

Η μόδα για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2013 είναι γεγονός εδώ και αρκετό καιρό αλλά επιτέλους έφτασε η ημέρα να δούμε τι μας επιφυλάσσει η νέα σεζόν και τι αλλαγές θα πρέπει να κάνουμε στην γκαρνταρόμπα μας ώστε να συμβαδίζουμε με τους κανόνες της μόδας. Μεγάλες εκπλήξεις λοιπόν όχι μόνο στα σχέδια που τα γεωμετρικά prints κατακλύζουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ αλλά και στα χρώματα, που έχουν τη διάθεση της έντονης αντίθεσης. 
.....


Oι παστέλ αποχρώσεις παραμένουν στο προσκήνιο ενώ τα φλούο εμφανίζονται και πάλι δίνοντας χαρακτήρα στις μονοχρωμίες. Η διχρωμία της σεζόν είναι η ασπρόμαυρη που δεν περιορίζεται μόνο στη ρίγα αλλά σε μεταμορφώνει σε σκακιέρα που τα πιόνια της προϋποθέτουν χρώμα. Χρώματα ζουμερά σε αέρινα μεταξωτά υφάσματα σαγηνεύουν. Το  ανδρόγυνο στιλ παραμένει, οι ασιατικές επιρροές ολοένα και γίνονται πιο έντονες, οι διαφάνειες θέτουν νέους όρους στο σεξαπίλ και τα βολάν στο γιακά, στα μανίκια αλλά και στο τελείωμα των ρούχων ζαλίζουν από την κίνηση που δίνουν στο γυναικείο σώμα. 



Έντονες αντιθέσεις

Από αριστερά: Alexander Wang, Marc Jacobs, Louis Vuitton 

Τίποτα πιο έντονο από την άσπρη - μαύρη διχρωμία! Οι οίκοι μόδας φέτος την Άνοιξη αποθεώνουν την 60s γραμμή στα ρούχα με μακριά φορέματα, ολόσωμες φόρμες και prints που μπορούν να παίξουν με τα μάτια σου. Οι κύβοι αλλά και οι ρίγες φοριούνται σε ό,τι στιλ κι αν επιλέξεις και σε μεταμορφώνουν σε σκακιέρα που θέλει έντονο βλέμμα και χρώμα στα νύχια. 



Βολάν

Από αριστερά: Balenciaga, Givenchy, Gucci 

Τα ρούχα έχουν κίνηση με έναν ιδιαίτερο τρόπο αφού οι γραμμές είναι ίσιες και η κίνηση έρχεται στο τελείωμα μέσα από ρομαντικά βολάν. Τα χρώματα ποικίλουν ανάλογα με τη διάθεση και το στιλ σου στοιχείο που δεν σε αναγκάζει να περιορίσεις τις επιλογές σου αλλά να φορέσεις ψηλά κομψά πέδιλα και να αναδείξεις την πιο θηλυκή σου πλευρά. 



Αυστηρά V

Από αριστερά: Dior, Calvin Klein Collection, Stella McCartney

Το ανδρόγυνο διατηρείται και αυτήν τη σεζόν με μόνη διαφορά τα έντονα V στα σακάκια που πλέον αντικαθιστούν την μπλούζα και σε κάνουν να εξιτάρεις τη φαντασία των αντρών με τον θώρακά σου. Τα παντελόνια αποκτούν πιο loose γραμμή κολακεύοντας και τους πιο απαιτητικούς σωματότυπους ενώ η μέση στενεύει και οι ώμοι τονίζονται. 



Κολάζ

Από αριστερά: Alexander McQueen, Proenza Shoulder, Fendi

Tα prints μέσα στο χειμώνα είχαν την τιμητική τους και σου έδιναν πολλές επιλογές τις οποίες την Άνοιξη μπορείς να φορέσεις κάνοντας κολάζ. Έντονα χρώματα, γεωμετρικά σχέδια που μοιάζουν σαν να είναι κολλημένα κομμάτια σε μία μεγάλη επιφάνεια υφάσματος.



Διαφάνεια

Από αριστερά: Akris, Haider Ackermann, Prabal Gurung 

Είναι αυτό το αποκαλυπτικό στιλ στο ντύσιμο που άλλοτε αφήνει το σώμα σου σε κοινή θέα κι άλλοτε μοιάζει με πέπλο που αν μη τι άλλο το μυστήριο το διατηρεί. Αέρινες γραμμές που δίνουν κίνηση κι άλλοτε εφαρμοστά κομμάτια που μπορούν να σαγηνεύσουν και τους πιο δύσκολους. 



Ασιάτικες επιρροές 

Από αριστερά: Emilio Pucci, Dries van Noten, Prada

Δεν χρειάζεται να φορέσεις φόρεμα σε κινέζικη γραμμή ούτε και να εμφανιστείς με κιμονό για να υιοθετήσεις την τάση. Prints από λεπτά πυκνά λουλούδια, δράκοι και σκούρες αποχρώσεις φέρνουν την Κίνα πιο κοντά σε εμάς. tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου