Μοντγκόμερι: Το αγαπημένο πανωφόρι έχει τις ρίζες του στον βρετανικό στρατό.

Η συναρπαστική ιστορία πίσω από το duffle coat.
Ένα από τα πιο κλασικά και πιο αγαπημένα σχέδια outewear, τα duffle coats, κατά κόσμο Μοντγκόμερι, έχει μια ιστορία που ξεπερνάει τα 100 χρόνια. Αρχικά το παλτό δημιούργησε η βρετανική εταιρεία Gloverall, για τους αξιωματικούς του βρετανικού ναυτικού.

Η λέξη «duffle» αναφερόταν σε ένα χοντρό κομμάτι μάλλινου υφάσματος, το οποίο είχε υποστεί διαδικασία για να γίνει αδιάβροχο. Σήμερα, το μοντγκόμερι είναι ένα παλτό με μεγάλη κουκούλα, και χαρακτηριστικά, ξύλινα κουμπιά τα οποία κουμπώνουν μέσα από θηλιές από σκοινί ή δέρμα. Τα πρώτα μοντγκόμερι ήταν σε καμηλό απόχρωση και χρησίμευαν στο να κρατάνε ζεστούς τους ναυτικούς του βασιλικού ναυτικού, κατά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την διάρκεια του οποίο το σχέδιό του εξελίχθηκε ελαφρώς, η εταιρεία Gloverall, η οποία φτιάχνει τα συγκλονιστικότερα μοντγκόμερι μέχρι και σήμερα, άρχισε να πουλάει, σε οικονομικές τιμές, τα πανωφόρια που είχαν μείνει από την παραγωγή. Όταν τα πανωφόρια ξεπούλησαν, το 1954, η Gloverall ξεκίνησε να φτιάχνει την δική της εκδοχή, προσαρμόζοντας την εφαρμογή και το στυλ του στρατιωτικού κομματιού στα everyday wear. queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου