Sexy cut! Πως να φορέσεις τα σκισίματα στα ρούχα και τι να προσέξεις...

Αν σου έλεγα σκίσε τα ρούχα σου, μάλλον το μυαλό σου θα πήγαινε στο πονηρό. Αν σου έλεγα φόρεσε τα ρούχα σου σκισμένα επίσης δεν νομίζω να σε δελέαζε η πρότασή μου. Τι γίνεται όμως όταν σου λέω φόρεσε τα ρούχα σου με σκισίματα; Η φαντασία σου αμέσως ταξιδεύει σε αέρινες γραμμές που αφήνουν μέρος από τα άκρα σου εκτεθειμένα και σαγηνεύουν στο πέρασμά τους. Ή απλά η μνήμη σου σε πάει στο πόδι της Angelina Jolie τη βραδιά των Όσκαρ - ανυπέρβλητη στιλιστική στιγμή. ...


Παρόλα αυτά η Angelina κάτι σαν να ήξερε παραπάνω από μας αφού κατάφερε με μία τόσο απλή κίνηση μία τάση που αποτελεί σταθερή αξία στο γυναικείο ρουχισμό όπως είναι το σκίσιμο στο πλάι της φούστας να την αποθεώσει και να την συνδέσει αυτόματα μαζί της. Μπορείς να το παραδεχτείς, το μαύρο από βελούδο Atelier Versace φόρεμα το ξέρεις καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο φόρεμα στην πρόσφατη ιστορία των Όσκαρ. 

Τις τάσεις όμως δεν τις κάνουν οι celebrities αλλά οι μεγάλοι οίκοι μόδας που βρίσκουν σίγουρα τρόπο να τις επικοινωνούν μέσα από επώνυμες κυρίες. Τα σκισίματα στις φούστες και στα φορέματα έχουν το βασικότερο ρόλο στην γραμμή των ρούχων και δεν περιορίζονται στο πλάι από το φόρεμά σου αλλά μεταφέρονται στο μπούστο, στην κοιλιά, στα μανίκια στην πλάτη, στους ώμους......




Από αριστερά: Αltuzzarra, Balmain, Kenzo

Το σκίσιμο στη φούστα επέλεξαν αρκετοί οίκοι ώστε να δώσουν την τάση μέσα από τις συλλογές τους. Κλασικές γραμμές, χωρίς να κρύβουν από πίσω τους υπερβολές με μόνη λεπτομέρεια το σκίσιμο "μαχαιριά" στο πλάι τους, που σίγουρα είναι "μαχαιριά" στη φαντασία των αντρών. Ο οίκος Balmain συνδυάζει δύο από τις ισχυρότερες τάσεις του χειμώνα μέσα από πράσινη βελούδινη φούστα και ο Kenzo ρίχνει στο τραπέζι το σκίσιμο στην όψη της φούστας σου παίζοντας με την ασυμμετρία. 

TIP: Φόρεσε τη φούστα με βαμβακερά πουλόβερ και ankle boots και απάντησε σε εκείνους που τη θέλουν να είναι επίσημο ενδύμα. 

TIP: Επέλεξε maxi φούστες και φλατ biker boots και δερμάτινο jacket και κάνε μία από τις πιο edgy εμφανίσεις σου. 

TIP: Aν δεν είναι τα πόδια το δυνατό σου σημείο δεν χρειάζεται να το αποφύγεις απλά επέλεξε την γραμμή - συνήθως είναι η πιο loose- που θα σε κάνει να νιώθεις, και όμορφα και μέσα στη μόδα. 



Από αριστερά: Gucci, Elie Saab,Yves Saint Laurent 

Η αποθέωση της τάσης, ίσως ο ορισμός της έρχεται μέσα από τα μακριά φορέματα. Επιβλητικές γραμμές, υφάσματα πλούσια που προσδίδουν κύρος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και η χαρακιά στην άκρη τους να δίνει μεγαλείο στην γυναίκα που τα επιλέγει. Ο οίκος Gucci σε βελούδο και μετάξι σκίζει την άκρη του φορέματος ενώ τονίζει τα κόκαλα του γυναικείου θώρακα αποδεικνύοντας πως κάποια στοιχεία στο σώμα μας είναι αρκετά πιο αισθησιακά από ότι νομίζαμε. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται σχεδόν όλοι οι οίκοι κάνοντας διαφορετικές συνθέσεις με αραχνούφαντες λεπτομέρειες όπως τα φορέματα του οίκου Elie Saab αλλά και του Yves Saint Laurent που παρόλο το έντονο σεξαπίλ της τάσης καταφέρνει να διατηρήσει τον ανδρόγυνο χαρακτήρα του. 

TIP: Επέλεξε τα μακριά φορέματα με σκίσιμο και συνδύασέ τα με κομψά πέδιλα. 

TIP: Το ιδανικό καλσόν είναι το ανοιχτό μαύρο που επιτρέπει στο πόδι να φαίνεται από μέσα. 



Από αριστερά: Emilio Pucci, Ralph Lauren, Yudashkin

Είναι αυτό το διακριτικό cut που μοιάζει με ατέλεια στο ρούχο και τραβάει αμέσως το βλέμμα επάνω της. Το σκίσισμο στο μπούστο ή στο μανίκι αμέσως ελκύει με τον πιο chic τρόπο και ιντριγκάρει τη φαντασία. Ενώ δεν μπορεί σχεδόν κανείς να αντισταθεί στα σκισίματα που μπορεί να έχει ένα φόρεμα στην περιοχή από τους γοφούς και την περιφέρεια. Η υποψία πως από κάτω μπορεί να μην υπάρχει εσώρουχο ή η έκθεση αυτής της ζεστής ζώνης όπως είναι η κοιλιά αμέσως εξιτάρει.

TIP: Μικρές δόσεις σάρκας όπως είναι αυτές στο μπούστο σε συνδυασμό με μία κομψή φούστα ή και παντελόνι σίγουρα θα φανούν αντάξιες της εμπιστοσύνης σου μέσα στις γιορτές. 

TIP: Αν επιλέξεις κάποιο φόρεμα σε στενή mini γραμμή με βαθιές χαρακιές επάνω του είναι καλό να το συνδυάσεις με σκούρο μαύρο οπάκ καλσόν ώστε να επιτρέψεις σε αυτές να αναδειχθούν αλλά και στο αποτέλεσμα να είναι κομψό. 



Από αριστερά: Chanel, Gianfranco Ferre, Heider Ackermann 

Ποιος είπε πως τα σκισίματα είναι μόνο στα φορέματα; Ο οίκος Chanel το προσθέτει ακόμη και στις casual εμφανίσεις αφήνοντας το σακάκι να παίξει τον ρόλο της μπλούζας επιτρέποντας στον θώρακά σου να φανεί. Ο Ferre πάλι παίρνει το μπορντό και συνδυάζει τη ζιβάγκο μπλούζα του με το βαθύ σκίσιμο στη μέση με πλισέ φούστα, ενώ το ίδιο το συναντάς και στον Haider Ackermann που κάνει το μαύρο pencil φόρεμα πιο σαγηνευτικό από ποτέ. 

Σημείωσε πως τα σκισίματα δίνουν αυτόματα γεωμετρία στο ντύσιμό σου οπότε διατήρησε ίσιες τις γραμμές στους συνδυασμούς σου. 

TIP: Mία μπλούζα με σκίσιμο στην περιοχή του ντεκολτέ ή και της πλάτης αμέσως μετατρέπει το μαύρο σου παντελόνι σε βραδινό ένδυμα. 

TIP: Συνδύασε το ψηλόμεσο παντελόνι σου με πουκάμισο μεταξωτό σε loose γραμμή  με βαθύ ντεκολτέ και πρότεινε την τάση με πιο έμμεσο τρόπο.



Από αριστερά: Vaccarello, Jil Sander, Alexander Wang

Οι ολόσωμες φόρμες δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το πόσο επίκαιρες είναι. Μάλιστα όταν στα σκαριά μας έχουμε γιορτές είναι μία από τις πιο δυνατές προτάσεις που μπορώ να σου κάνω. Eπέλεξε αυστηρές γραμμές σαν να λείπουν κομμάτια από το ρούχο σου ενώ η μικρή διακριτική θέα από το στομάχι σου θα δεις πόσο sexy θα σε κάνει να νιώσεις. Αν τελικά θελήσεις να εμφανίσεις την κοιλίτσα σου επέλεξε την γραμμή  του παντελονιού να είναι ίσια ώστε η εικόνα να παραμένει chic. Κι αν όλα αυτά σου ακούγονται ιδανικά αλλά πως να τα κάνεις δεν ξέρεις ο Alexander Wang σου δίνει τη λύση δημιουργλώντας total μαύρο σύνολο με ρούχα σε ίσια γραμμή και παίζοντας με ψηλά γάντια που αφήνουν τους ώμους να κάνουν τη δουλειά του σκισίματος. 

TIP: Συνδύασε τη φόρμα σου με εντυπωσιακά αξεσουάρ στα χέρια αποφεύγοντας τους στολισμούς στο ντεκολτέ. 

TIP: Διατήρησε τη μονοχρωμία ώστε να αφήσεις ανενόχλητο το σκίσιμο στο ρούχο σου να αναδειχθεί. 



Από αριστερά: Alexander McQueen, Prada, Versace

Τι κι αν μέχρι τώρα τα σκισίματα τα είδες να πρωταγωνιστούν στα άκρα σου όπως χέρια, πόδια κτλ. η belly bearing τάση παραμένει και τον χειμώνα. Εμφάνισε την κοιλίτσα σου κι αν δεν θέλεις να το παρακάνεις ένα μικρό δαχτυλάκι μέσα από ψηλόμεσα παντελόνια και κομψά τοπ θα δώσουν άλλο χαρακτήρα στο ανδρόγυνο ντύσιμό σου. Τα φορέματα με διαχωριστική λεπτομέρεια πληθαίνουν και ο Alexander Mcqueen παίζει κάνοντας το πάνω μέρος του φορέματος να μοιάζει με μπούστο. Την ίδια παιχνιδιάρικη γραμμή κρατάει και ο οίκος Versace κάνοντας ένα illusional παιχνίδι με γεωμετρικά στοιχεία. 

TIP: Τώρα είναι η στιγμή του belly bearing. Τόλμησέ το, και φόρεσε από πάνω oversized σακάκια ώστε να μην νιώθεις εκτεθειμένη. 

TIP: Η γραμμή αυτή είναι η πιο girlie εκδοχή που μπορείς να βάλεις την τάση και θέλει λίγη προσοχή ώστε να μην βγεις έξω σαν το κορίτσι που χόρευε labanda - είναι χειμώνας!

Να θυμάσαι πως πάντα τις τάσεις τις φέρνουμε στα δικά μας μέτρα ώστε να νιώθουμε εμείς καλά μέσα σε αυτές! tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου