Τα 50s είναι ξανά εδώ και σε προκαλούν να τα φορέσεις...

Σε κάθε σεζόν υπάρχει μία δεκαετία που έχει την τιμητική της. Συνήθως το καλοκαίρι επικρατεί η 60s και 70s λόγω χρωμάτων, cocktail φορεμάτων και αέρινων υφασμάτων. Φέτος ο χειμώνας ανάμεσα στα trends του επαναφέρει δυναμικά την δεκαετία του '50. 

Η δεκαετία αυτή είναι η επιτομή της θηλυκής σιλουέτας. Τα ρούχα γίνονται σαγηνευτικά τις φούστες και τα φορέματα να τονίζουν τις καμπύλες και πιο πολύ την περιφέρεια. Τα αξεσουάρ έχουν την τιμητική τους με τα γάντια, τις πέρλες στο λαιμό, τα γυαλιά ηλίου και τα μικρά καπέλα να δίνουν στιλ σε κάθε στιγμή. Τη δεκαετία αυτή ακόμη και τα μανίκια και οι ώμοι γλυκαίνουν... ...



Η φετινή μόδα προσαρμόζει την δεκαετία του '50 και αξίζει να βάλεις τα κομψά ρούχα και αξεσουάρ κι εσύ στη ζωή σου. 


Από αριστερά: Calvin Klein, Jil Sander, Roland Mouret

H δεκαετία αυτή είχε θηλυκές γραμμές με τα φορέματα να φτάνουν λίγο κάτω από το γόνατο. Η λεπτομέρεια όμως που έκανε τη διαφορά δεν ήταν το μήκος του φορέματος αλλά το έντονο κόψιμο στο ντεκολτέ που δεν τόνιζε το στήθος αλλά αναδείκνυε πολύ αισθησιακά τους ώμους. Μούσα που έμεινε στην ιστορία για τα φορέματα με έντονους ώμους ήταν η Elizabeth Taylor που λόγω της έντονης δημοτικότητας που είχε ο κινηματογράφος τη δεκαετία αυτή έδωσε έμπνευση σε πολλές γυναίκες. 

Επέλεξε φορέματα και μπλούζες που τονίζουν τους ώμους σου ή έχουν έντονο "χαμόγελο" και θα δεις πόσο αισθησιακά θα νιώσεις. 


Από αριστερά: Oscar de La Renta, Lanvin, Dior

Οι φούστες είναι πολύ girly, έχουν όγκο και φτάνουν μέχρι ψηλά στη μέση. Οι γυναίκες τη δεκαετία αυτή τις συνδυάζουν με στενά τοπ, ζιβάγκο ακόμη και πουκάμισα. Αξεσουάρ που πάντα ολοκλήρωναν την εικόνα ήταν οι μεγάλες ζώνες στη μέση και τα λευκά κοντά γάντια. 

Η φούστα αυτή δεν αρέσει μόνο σε εσένα αλλά αγαπιέται πολύ κι από τα αγόρια που θέλουν την κοριτσίστικη πλευρά σου να είναι εμφανής. 



Από αριστερά: Kenzo, Yves Saint Laurent, DKNY

Δεν υπήρχε πιο εύκολος τρόπος από το να τονίσουν τη μέση τους και την περιφέρειά τους προσθέτοντας μια ζώνη στη μέση. Αυτό ακριβώς μπορείς κι εσύ να κάνεις είτε επάνω από το παντελόνι και το τοπ σου, είτε σε μία pencil φούστατ είτε ακόμη και πάνω από το πανωφόρι σου. 

Η ζώνη πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα κόκκαλα του θώρακά σου ώστε να τονίσει σωστά τη μέση και το μπούστο σου. 


Από αριστερά: Emporio Armani, Albert Ferretti, Dior

Δεν γίνεται να εκτιμάς τη δεκαετία του '50 και να μην έχεις πάθος με τα αξεσουάρ. Κοντά γάντια που κρατούσαν τα χέρια ζεστά, ζώνες φαρδιές στη μέση που τις συνδύαζαν με όλα τους τα ρούχα, τσαντάκια φάκελοι, γούνινα μπολερό και κομψά καπελίνα που δίνουν έντονα θεατρικό στιλ. 

Φόρεσε τα αξεσουάρ της δεκαετίας και μέσα στην καθημερινότητά σου αφού είναι ο πιο εύκολος τρόπος να βάλεις την ρετρό γραμμή στη ζωή σου. tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου